predviđa se realni rast proizvodnje od sedam odsto

Oporavak potražnje za mašinama u Nemačkoj povećao broj nabavki

AnalizaBiznisBolji posaoU fokusuVesti

4.2.2022 13:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Oporavak potražnje za mašinama u Nemačkoj povećao broj nabavki Oporavak potražnje za mašinama u Nemačkoj povećao broj nabavki
Nemačka industrija počela je novu godinu sa dobro popunjenim knjigama nabavki, nakon snažnog oporavka potražnje za mašinama i proizvodnom opremom u prošloj godini, pokazuju... Oporavak potražnje za mašinama u Nemačkoj povećao broj nabavki

Nemačka industrija počela je novu godinu sa dobro popunjenim knjigama nabavki, nakon snažnog oporavka potražnje za mašinama i proizvodnom opremom u prošloj godini, pokazuju podaci nemačkog poslovnog udruženja VDMA.

Proizvođači mašina u Nemačkoj u prošloj godini su zabeležili realno povećanje nabavki od 32 odsto, objavilo je nemačko udruženje mašinske industrije, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

Prilagođene za inflaciju, primljene nabavke su čak nadmašile snažnu 2018. godinu, i to za sedam odsto, dodaje se u izveštaju. U decembru su nabavke uvećane 21 odsto u odnosu na kraj 2020. godine.

Strane nabavke u prošloj godini skočile su 39 odsto, pružajući nemačkoj ekonomiji orijentisanoj na izvoz vetar u leđa na putu prema ovoj godini. Domaće nabavke povećane su za 18 odsto.

„To uliva sigurnost, čak i ako se postojeća uska grla u snabdevanju nastave kroz duže vreme i otežaju realizaciju porudžbina“, objasnio je ekonomski stručnjak VDMA, Olaf Vortman (Olaf Wortmann).

Za ovu godinu VDMA predviđa realni rast proizvodnje od sedam odsto, što znači da će se industrija vratiti na nivo pre krize.

Tokom korona krize u 2020. godini proizvodnja u Nemačkoj pala je za gotovo 12 odsto.

  • MAJA

    4.2.2022 #1 Author

    U susretu ponude i tražnje se formira cena👍

    Odgovori

  • VERA

    16.2.2022 #2 Author

    Nemci su odvajkada bili glavni proizvođač mašina. Polakao se sve vraća u normalnu, za njom ide i veća proizvodnja.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...