Glavni grad Srbije domaćin finalnog turnira

Organizacija završnice Evrolige donosi Beogradu 25 miliona evra

NovacSrbijaSvetTurizamVesti

18.5.2022 17:05 Autor: Stanislav Stanišić 19

Organizacija završnice Evrolige donosi Beogradu 25 miliona evra Organizacija završnice Evrolige donosi Beogradu 25 miliona evra
Beograd će u narednim danima biti centar evropske klupske košarke. U Štark Areni se u četvrtak igraju polufinalni mečevi fajnal-fora Evrolige (Final Four –... Organizacija završnice Evrolige donosi Beogradu 25 miliona evra

Beograd će u narednim danima biti centar evropske klupske košarke. U Štark Areni se u četvrtak igraju polufinalni mečevi fajnal-fora Evrolige (Final Four – F4), u kojima sastaju Real-Barselona i Efes-Olimpijakos.

U naš glavni grad su pre dolaska košarkaških timova doputovali navijači, a tu su, kao po pravilu, najbrojnije pristalice turskog i grčkog predstavnika, ali ne zaostaju ni Španci koji dolaze zbog rivalstva njihovih najjačih timova.

Dolazak velikog broja navijača najavljivan je od trenutka kada se saznalo da je Beograd po drugi put dobio organizaciju turnira F4 Evrolige. Šansu za promociju prestonice i značajan priliv novca očekuje pre svega turistički i ugostiteljski sektor.

„Umerena je procena da će Beograd od fajnal-fora Evrolige zaraditi 25 miliona evra i da se očekuje dolazak više od 18.000 navijača“, potvrđuju za Biznis.rs iz Turističke organizacije Beograda (TOB).

Još ranije se znalo da su karte, koje su bile u online prodaji, za sve mečeve rasprodate u skladu sa kapacitetom beogradske Štark arene od 18.386 mesta. Beogradski hotelijeri su zadovoljni posetom, a očekuje se i značajna popunjenost privatnih smeštaja. Dolazak navijača na košarkaški spektakl dodatno će popraviti odličnu statistiku popunjenosti kapaciteta od početka godine.

„Od januara do marta ostvareno je više od pola miliona noćenja u Beogradu, a trend se nastavio u aprilu i maju“, saopštavaju iz TOB-a.

Minimum do subote, kada se odlučuje pitanje novog evropskog prvaka, organizatori će pokušati da dodatno animiraju goste Beograda.

Na Savskom trgu je, sa tom namerom, postavljen improvizovani košarkaški teren u punim dimenzijama i teren za basket 3×3 kao posebna navijačka zona F4 Evrolige za zabavu kada nema utakmica. Glavni teren ima i veliki ekran na kome će se uživo prikazivati utakmice F4, a u toku čitavog dana za raspoloženje gostiju biće zaduženi di-džejevi sa svojim izborom muzike uz najavljenu posetu legendi Evrolige.

Sa namerom da što bolje predstavi fun zone na Savskom trgu, Evroliga je na svom sajtu istakla da je „Savski trg, uz modernu beogradsku obalu, ponovo otvoren početkom 2021. godine i najveći je takav trg u zemlji. Lako se prepoznaje po visokom spomeniku Stefanu Nemanji, osnivaču srpske države“, stoji u opisu Evrolige.

Beograd je bio domaćin finalnog turnira i 2018. godine kada je titulu osvojio madridski Real, tada predvođen slovenačkim reprezentativcem Lukom Dončićem. Posebnu želju da se što bolje predstavi ove godine publici u Beogradu ima naš reprezentativac Vasilije Micić, košarkaš branioca trofeja Efesa.

Finale je na programu u subotu od 19 časova.

  • STRELAC

    18.5.2022 #1 Author

    Praznik za sve ljubitelje kosarke,divno je sto smo opet domacini ovako vaznog sportskog dogadjaja,steta je sto nemamo i mi predstavnika ali svakako cemo svi uzivati.

    Odgovori

  • IVAN

    18.5.2022 #2 Author

    Sem finansija da li donosi jos nesto

    Odgovori

  • DJORDJE1

    19.5.2022 #5 Author

    Ovo je odlična vest za grad Beograd!

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    19.5.2022 #6 Author

    Lepo, lepo da Beograd bude centar sveta bar na kratko.

    Odgovori

  • TATJANA

    19.5.2022 #7 Author

    I lepo i korisno

    Odgovori

  • Anna

    19.5.2022 #8 Author

    Ako se ne uplaše bombi

    Odgovori

  • SNEZANA

    19.5.2022 #9 Author

    Lepo sto cemo I mi zaraditi

    Odgovori

  • VOJKAN

    19.5.2022 #10 Author

    Treba raditi na tome da učestvuju srpski timovi u f4 Evrolige

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    19.5.2022 #11 Author

    treba da bude što više ovakvih događaja

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    19.5.2022 #12 Author

    Odlično! Šteta što mi nismo učesnici

    Odgovori

  • Emilija

    19.5.2022 #13 Author

    Ako ne bude kakva dojava

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.5.2022 #14 Author

    Sjajan dogadjaj u nasem gradu!

    Odgovori

  • NINO

    20.5.2022 #15 Author

    A ulozio Vucko 100, da bi mu se vratilo 25 😂😂😂

    Odgovori

  • BOJANA

    20.5.2022 #16 Author

    Mi smo uvek bili dobri domaćini i organizatori.

    Odgovori

  • delije sever

    20.5.2022 #17 Author

    kome donosi?
    građanima sigurno ne
    grad je pun smeća i izmeta
    da li će se nešto promeniti?
    ne, naravno

    Odgovori

  • MAJALG

    21.5.2022 #18 Author

    Promocija grada, profit sve su to stvari koje donosi organizacija ovakvog takmicenja.

    Odgovori

  • Milisavka

    23.5.2022 #19 Author

    Biće stranaca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...