OSIGURAVAJUĆE KUĆE U BIH ISPLATILE U OVOJ GODINI OKO 220 MILIONA KM Ukupna premija oko 570 miliona KM

RegionVesti

23.12.2020 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OSIGURAVAJUĆE KUĆE U BIH ISPLATILE U OVOJ GODINI OKO 220 MILIONA KM Ukupna premija oko 570 miliona KM OSIGURAVAJUĆE KUĆE U BIH ISPLATILE U OVOJ GODINI OKO 220 MILIONA KM Ukupna premija oko 570 miliona KM
Ukupna premija 25 osiguravajućih društava u Bosni i Hercegovini na kraju trećeg kvartala ove godine iznosila je 569 miliona konvertibilnih maraka (KM), dok su... OSIGURAVAJUĆE KUĆE U BIH ISPLATILE U OVOJ GODINI OKO 220 MILIONA KM Ukupna premija oko 570 miliona KM

Ukupna premija 25 osiguravajućih društava u Bosni i Hercegovini na kraju trećeg kvartala ove godine iznosila je 569 miliona konvertibilnih maraka (KM), dok su istovremeno u neživotnim i životnim osiguranjima isplatili štete u iznosu od oko 220 miliona KM, pokazuju podaci Agencije za osiguranje BIH.

Kako se navodi, od ukupno naplaćene premije, 457 miliona KM se odnosi na neživotna osiguranja, a 112 miliona KM na životna osiguranja, prenosi capital.ba.

U Federaciji BIH najveću premiju u neživotnim osiguranjima ostvarilo je „Adriatic osiguranje“ (48,4 miliona KM) i „Sarajevo osiguranje“ (47,6 miliona KM).

Foto:Pixabay.com

Što se tiče životnih osiguranja, lider je „Vienna osiguranje“ sa premijom od 24,7 miliona KM i „Uniqa osiguranje“ sa 23,7 miliona KM naplaćene premije za prvih devet meseci ove godine.

U Republici Srpskoj lider u neživotnom osiguranju je „Wiener osiguranje“ sa premijom od 20,8 miliona KM, a u životnom osiguranju lider je „Grawe osiguranje“ sa 15,7 miliona KM ostvarene premije u periodu januar – septembar 2020. godine.

Osiguravajuće kuće u BIH isplatile su u prvih devet meseci ove godine, na ime štete oko 220 miliona KM, od čega se na neživotna osiguranja odnosi 170 miliona KM, a na životna osiguranja oko 50 miliona KM.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...