OSNIVA SE NOVA CRNOGORSKA AVIO-KOMPANIJA Zvaće se To Montenegro, kaže ministar Bojanić

RegionVesti

30.12.2020 09:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OSNIVA SE NOVA CRNOGORSKA AVIO-KOMPANIJA Zvaće se To Montenegro, kaže ministar Bojanić OSNIVA SE NOVA CRNOGORSKA AVIO-KOMPANIJA Zvaće se To Montenegro, kaže ministar Bojanić
Vlada Crne Gore će odmah početi proces osnivanja nove avio-kompanije, izjavio je za TV Vijesti ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić. On je dodao... OSNIVA SE NOVA CRNOGORSKA AVIO-KOMPANIJA Zvaće se To Montenegro, kaže ministar Bojanić

Vlada Crne Gore će odmah početi proces osnivanja nove avio-kompanije, izjavio je za TV Vijesti ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić. On je dodao da će se vlada potruditi da Montenegro Airlines (MA) zadrži najbitnije linije bar još 30 ili 60 dana.

Bojanić je najavio da će se nova crnogorska avio kompanija zvati „To Montenegro“, ili u prevodu „Za Crnu Goru“.

“Status je nedefinisan, želimo da održimo MA u životu samo do formiranja nove kompanije. Naš stav je jasan da nam treba nova kompanija. Crna Gora je tursitička zemlja i moramo da imamo nacionalnu avio-kompaniju” izjavio je Bojanić.

On je dodao da će za taj posao biti potrebno 6 – 9 meseci, iako on očekuje da će se to i ranije uraditi.

“Uputili smo zvaničan dopis Evropskoj komisiji da nam pomogne u tom procesu. Planiramo i da određen deo osoblja MA preuzmemo za novu kompaniju. Optimisti smo da ćemo to uraditi u tom roku uz pomoć Evropske komisije i neke velike evropske avio-kompanije”, rekao je Bojanić.

On je dodao da će pokušati novcem iz osnivačkog kapitala za osnivanje nove kompanije da kupe deo opreme Montenegro Airlines.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...