Organizatori najpoznatijeg ekonomskog događaja odlučili da ne održe ovogodišnji skup

Otkazan Svetski ekonomski forum

SvetVesti

17.5.2021 18:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Otkazan Svetski ekonomski forum Otkazan Svetski ekonomski forum
Svetski ekonomski forum otkazao je svoju godišnju konferenciju za 2021. godinu koja je bila zakazana za avgust u Singapuru, saopštila je ova organizacija sa... Otkazan Svetski ekonomski forum

Svetski ekonomski forum otkazao je svoju godišnju konferenciju za 2021. godinu koja je bila zakazana za avgust u Singapuru, saopštila je ova organizacija sa sedištem u Švajcarskoj.

„Nažalost, tragične okolnosti koje se odvijaju širom geografskih regiona, neizvesni izgledi za putovanje, različit tempo vakcinacije i nesigurnost u pogledu novih varijanti virusa, čine realizaciju globalnog sastanka sa predstavnicima kompanija, vlada i civilnog društva iz celog sveta nemogućom u obimu koji je planiran“, navodi se u saopštenju, objavljenom na zvaničnoj internet stranici Svetskog ekonomskog foruma (WEF).

Sledeći godišnji sastanak biće održan u prvoj polovini 2022. Mada se očekuje da će se konferencija „vratiti“ ponovo na tradicionalno mesto održavanja – Davos, organizatori napominju da će konačno utvrđivanje mesta i datum održavanja biti utvrđeni na osnovu procene situacije, krajem ovog leta.

Svetski ekonomski forum je neprofitna grupa sa ambicioznom misijom da unapredi svet i organizator konferencije koja se tradicionalno održava svakog januara već 50 godina. Ove godine, po prvi put, nije bilo januarske konferencije, ali je održan virtuelni skup, uz plan da se tokom maja, u Singapuru, održi konferencija u uobičajnom formatu. Kasnije je taj termin pomeren za kraj avgusta, da bi konačno odlukom organizatora bio odložen za redovan termin naredne godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...