Opštinski sud u Tuzli zabranio održavanje štrajka

Otkazi za 111 radnika rudnika uglja Kreka

RegionVesti

13.8.2021 11:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Uprava rudnika uglja Kreka iz Tuzle saopštila je da je donela odluku o prekidu rada za 111 radnika i da je ovo privredno društvo...

Uprava rudnika uglja Kreka iz Tuzle saopštila je da je donela odluku o prekidu rada za 111 radnika i da je ovo privredno društvo u prvoj polovini 2021. godine zabeležilo negativan finansijski rezultat u iznosu od oko 13 miliona konvertibilnih maraka (6,6 miliona evra).

U saopštenju, koje je preneo Tanjug, je navedeno da su, zbog negativnog poslovnog rezultata i privremenog zastoja u proizvodnji, vršilac dužnosti direktora i prokurista društva doneli 12. avgusta odluku o utvrđivanju liste radnika kojima se prekida rad.

Odluka o prekidu rada je predviđena za 111 radnika koji trenutno „nisu potrebni za neometan proces rada i poslovanja“, piše u saopštenju i dodaje se da nijedan od njih nije iz proizvodnog procesa ovog privrednog društva.

Opštinski sud u Tuzli je zabranio održavanje štrajka koji je Sindikalna organizacija Rudnika uglja Kreka najavila za 16. avgust, u znak protesta zbog odluke Uprave da pošalje radnike na čekanje. Prema rešenju suda, rudari nemaju pravo na štrajk.

RU „Kreka“ d.o.o. – Tuzla

ul. Mije Keroševića Guje br. 1, 75000 TUZLA, Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
79.715.819 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)
  • Anna

    13.8.2021 #1 Author

    Strašno. 111 porodica je pogođeno ovom odlukom. Tužno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...