Pokrenuta pilot faza

OTP Grupa započinje saradnju sa 12 startap kompanija

BankeInovacijePreduzetnikSrbijaVesti

7.9.2022 12:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OTP Grupa započinje saradnju sa 12 startap kompanija OTP Grupa započinje saradnju sa 12 startap kompanija
OTP Grupa je u okviru petog „Startup Booster programa“ započela pilot fazu sa 12 inovativnih tehnoloških preduzeća u zreloj fazi razvoja, koja imaju priliku... OTP Grupa započinje saradnju sa 12 startap kompanija

OTP Grupa je u okviru petog „Startup Booster programa“ započela pilot fazu sa 12 inovativnih tehnoloških preduzeća u zreloj fazi razvoja, koja imaju priliku da testiraju svoje proizvode i usluge.

„Tokom tromesečne saradnje, odabrani timovi dobiće podršku centrale u Mađarskoj, međunarodnih supsidijara OTP Grupe, zaposlenih OTP LAB-a, kao i priznatih stručnih mentora. Cilj programa je pronalaženje inovativnih rešenja za aktuelne poslovne potrebe kao rezultat poslovno orijentisanog, dugoročnog partnerstva između Grupe i startapa. Poziv je ove godine bio otvoren i za prijave koje se odnose na rešenja izvan bankarskog poslovanja i na održivo poslovanje. Od 265 prijavljenih kandidata, kroz selekcije je odabrano 12 kompanija za učešće u pilot fazi koja traje od 5. septembra do 25. novembra ove godine“, navodi se u saopštenju.

Odabranih 12 startap kompanija su iz devet zemalja (Srbija, Novi Zeland, Švajcarska, Estonija, Bugarska, Luksemburg, Rumunija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Izrael). Tokom tromesečne pilot faze, tri nedelje će biti posvećene edukaciji predstavnika kompanija kroz sveobuhvatne onilne radionice sa mentorima OTP Grupe za specifične stručne oblasti.

Direktor inovacija u OTP banci Andraš Fišer (Andras Fischer), rekao je da su ponosni na to što u okviru programa, već petu godinu zaredom, mogu da sarađuju sa startap partnerima na razvoju i implementaciji značajnih inovativnih rešenja na međunarodnom nivou.

„U skladu s našom strategijom, ove godine smo prioritet dali većem broju prijava koje se odnose na proizvode i usluge van oblasti bankarstva i održivog poslovanja. Veliki broj učesnika iz različitih svake godine pokazuje da smo na pravom putu i da na stvarne poslovne potrebe odgovaramo visokim nivoom profesionalizma“, objasnio je Fischer.

Dodatno, treninzi prilagođeni svakom startapu, kao i individualne mentorske sesije, pomoći će timovima u razvoju poslovanja. Startap kompanije će 30. novembra na Demo danu rukovodstvu Grupe i partnerima u programu predstaviti naučene lekcije i napredak postignut tokom pilot faze. Timovi koji uspešno završe pilot fazu preći će na šestomesečnu fazu implementacije tokom koje će im OTP Grupa pružiti pomoć́ u primeni testiranih inovativnih rešenja, ističe se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...