očekuju podršku vlade crne gore

Otvaranje brodogradilišta Adriatic 42 u oktobru?

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

6.7.2022 12:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Otvaranje brodogradilišta Adriatic 42 u oktobru? Otvaranje brodogradilišta Adriatic 42 u oktobru?
Predstavnici kompanije Adriatic 42, iza koje stoji konzorcijum Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai, saopštili su da planiraju da u oktobru... Otvaranje brodogradilišta Adriatic 42 u oktobru?

Predstavnici kompanije Adriatic 42, iza koje stoji konzorcijum Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai, saopštili su da planiraju da u oktobru otvore brodogradilište Adriatic 42 i da se nadaju podršci vlade, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Resorni ministar Ervin Ibrahimović sastao se sa predsednikom borda direktora kompanije Adriatic 42, koja je koncesionar brodogradilišne luke u Bijeloj, Radom Antolovićem, koji ga je upoznao sa planom koncesionara koji se odnosi na adaptaciju, rekonstrukciju, izgradnju, opremanje i korišćavanje brodogradilišne luke, u skladu sa biznis i investicionim planom koji su dio ugovora o koncesiji, prenosi Mina.

Predstavnici kompanije naglasili su da je ambicija, kao i do sada, da permanentno zapošljavaju nacionalno stanovništvo, uz naglasak na održivoj, zelenoj ekonomiji, uz maksimalno očuvanje životne sredine.

„Izražavam zadovoljstvo zbog činjenice da zajednički strateški cilj, koji je osnova ovog projekta, jeste stvaranje nove održive i profitabilne delatnosti sa potencijalom za budućnost, u okviru čiste i održive industrije“, dodao je Ibrahimović.

ADRIATIC 42

BRODOGRADILIŠTE BIJELA BB, HERCEG NOVI , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
408.882,00 (2021)
Broj zaposlenih:
3 (2021)

On je naveo da u vladi, odnosno resornom ministarstvu imaju partnera, te da će sva podrška i moguća pomoć biti pružena kako bi ovaj projekat sto prije zaživeo, jer će to biti od izuzetnog značaja za državu, lokalnu zajednicu i stanovništvo pre svega.

„Takođe, kako je namera koncesionara da započne investiciona ulaganja, Ibrahimović je predložio da se obrate sa tom informacijom, kako bi o istoj upoznao vladu u što kraćem roku“, zaključuje se u saopštenju.

  • GOCA BG

    6.7.2022 #1 Author

    Naravno da ce dobiti podrsku,znacajno je i za drzavu i za ljude…

    Odgovori

  • TINA

    7.7.2022 #2 Author

    Dobra investicija

    Odgovori

  • FRUIT04

    10.7.2022 #3 Author

    Dobra vest, bar jedno brodogradiliste da ima u CG.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...