Izbor najboljih preduzetnica u Srbiji

Otvoren konkurs za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja 2022“

BiznisBolji posaoPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

30.6.2022 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 17

Otvoren konkurs za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja 2022“ Otvoren konkurs za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja 2022“
Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽS) raspisalo je konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji „Cvet uspeha za ženu zmaja“. U saopštenju se navodi da... Otvoren konkurs za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja 2022“

Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽS) raspisalo je konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji „Cvet uspeha za ženu zmaja“. U saopštenju se navodi da ova nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj i afirmaciju za poslovne žene koje se uspešno nose sa izazovima u preduzetništvu, koje pokazuju inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju, naročito u izazovnom periodu velike neizvesnosti, koju su donele svetske krizne situacije, od pandemije korona virusa do aktuelnih ratnih sukoba.

Pravo učešća na konkursu imaju sve poslovne žene u Srbiji koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti. UPŽS pozvao je uspešne preduzetnice da se prijave na konkurs i tako uđu u brojnu i podržavajuću mrežu uspešnih poslovnih žena Srbije.

„Sve naše dosadašnje kandidatkinje za nagradu su kroz ovaj vid promocije dobile jedinstvenu priliku da ih šira javnost upozna, ali i da ih poslovni partneri sa kojima sarađuju dodatno prepoznaju kao kvalitetne i afirmisane i na ovaj način. Zato ohrabrujemo preduzetnice da se samostalno prijave, ali pozivamo i sve one koji ih poznaju i sarađuju sa njima da ih nominuju, i time pokažu da smo sredina koja ipak ume da podrži uspešne ljude“, poručila je predsednica UDŽS dr Sanja Popović Pantić.

Jedna od dobitnica ove nagrade dr Jasmina Knežević, Acibadem Bel Medic, izjavila je da ova nagrada jedno od prvih priznanja koje je dobila.

„Sem zadovoljstva što je neko primetio moj trud i rad, ona mi je omogućila i veću vidljivost u medijima i mom poslovnom okruženju, i to u tom početnom periodu, kada ste za sve uglavnom nevidljivi“, naglasila je ona.

Priznanje se dodeljuje u tri kategorije – izvozno orijentisana firma, uspešan poslovni model, kao i specijalno priznanje za preduzetnice koje su se posebno istakle po pojedinim kriterijumima i time zaslužile da im se za taj aspekt poslovanja oda posebno priznanje i pohvala.

Petu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje velikim kompanijama koje primenjuju 5. Princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena, i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, u kategoriji „Rodno najsenzitivnija kompanija“.

Detaljnije informacije o konkursu, uputstvo i rok za prijavljivanje, kao i konkursna dokumentacija, mogu se naći na sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije www.poslovnezene.org.rs.

U prethodnih petnaest godina na ovom događaju promovisano je više od 500 žena, a 151 je dobila priznanje „Cvet uspeha za ženu zmaja za najbolju preduzetnicu“, dok su četiri svojevremeno proglašene ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva.

Do sada su 23 kompanije proglašene rodno najsenzitivnijim. Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (SME WEEK), koju Evropska komisija organizuje u više od 40 zemalja.

Završna ceremonija biće održana 9. novembra u Operi i teatru Madlenianum.

 • VERA

  30.6.2022 #1 Author

  Odlicna prilika da se promovisu i podrze zene u biznisu.

  Odgovori

 • MIŠKOVIĆ

  30.6.2022 #2 Author

  Treba da bude što više podrške ženama preduzetnicama koje uspešno posluju

  Odgovori

 • TATJANA

  30.6.2022 #3 Author

  Nek najbolja i pobedi

  Odgovori

 • kaćica

  30.6.2022 #4 Author

  Tezak izbor,mnogo pametnih zena.

  Odgovori

 • GOCA BG

  30.6.2022 #5 Author

  Imamo zene preduzetnice koje stvarno zasluzuju ovu nagradu…

  Odgovori

 • VILENJAK

  30.6.2022 #6 Author

  Bravo za žene, nadam se da će ih biti sve više uspešnih!

  Odgovori

 • GAGA

  1.7.2022 #7 Author

  Dokle god uspeh zena mora da se apostrofira, jasno je da nema jednakosti

  Odgovori

 • GINKO

  1.7.2022 #8 Author

  Napokon i tako nesto, veliko priznanje de zene i jesu prave zmajice

  Odgovori

 • GINKO

  1.7.2022 #9 Author

  Hvala bogu da i žene počinju više napokon da se cene

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  1.7.2022 #10 Author

  Uvek podržavam stimulaciju ženskog preduzetnistva pa i na ovaj način nagradjivanjem.

  Odgovori

 • SNEZANA

  1.7.2022 #11 Author

  Zena zmaj,lepo zvuci

  Odgovori

 • Dzebac

  1.7.2022 #12 Author

  Nase zene najbolje na svetu

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  2.7.2022 #13 Author

  Konačno neko i žene da nagradi!

  Odgovori

 • Maša

  3.7.2022 #14 Author

  Idemo zene zmajice…💃

  Odgovori

 • Milisavka

  3.7.2022 #15 Author

  Podrška za žene preduzetnice

  Odgovori

 • LUKA

  3.7.2022 #16 Author

  Idemo podrska za zene

  Odgovori

 • JOVANA

  4.7.2022 #17 Author

  Svaka cast!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...