Posebna pažnja biće posvećena manifestacijama

Otvorena javna rasprava o Nacrtu razvoja turizma u Vojvodini 2023-2025.

SrbijaTurizamVesti

23.1.2023 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Otvorena javna rasprava o Nacrtu razvoja turizma u Vojvodini 2023-2025. Otvorena javna rasprava o Nacrtu razvoja turizma u Vojvodini 2023-2025.
U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam danas je u Novom Sadu održana prva od tri planirane javne rasprave na kojoj je predstavljen... Otvorena javna rasprava o Nacrtu razvoja turizma u Vojvodini 2023-2025.

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam danas je u Novom Sadu održana prva od tri planirane javne rasprave na kojoj je predstavljen Nacrt programa razvoja turizma AP Vojvodine za period od 2023. do 2025. godine.

Kako je navedeno u saopštenju iz Pokrajinske vlade, naredne dve javne rasprave biće održane 26. januara u Subotici i 2. februara u Zrenjaninu, prenosi agencija Beta.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević istakao je da je Nacrt pripremljen u skladu sa nacionalnim dokumentima u ovoj oblasti – Zakonom o turizmu i Strategijom razvoja turizma Republike Srbije, i proističe iz plana razvoja AP Vojvodine 2022–2030. godine.

„Ovim dokumentom želimo da trasiramo put razvoja turizma u AP Vojvodini u narednom periodu, kao i da definišemo one oblike turizma koji do sada nisu posebno definisani, poput verskog turizma. Poseban akcenat biće i na razvoju lovnog turizma gde je cilj da se objedini lovna ponuda na celoj teritoriji AP Vojvodine, kao i da doprinesemo razvoju digitalnog turizma“, istakao je Ivanišević.

Kako je naglasio, tim planom predviđeno je više od 1,8 milijardi dinara ulaganja u razvoj turističke infrastrukture u AP Vojvodini.

Dodao je i da će posebna pažnja biti posvećena manifestacionom turizmu, jer je on pre pandemije u Vojvodini godišnje okupljao do 400.000 gostiju.

  • DUSICA

    25.1.2023 #1 Author

    Odlično što se ulaže u turizam u Vojvodini

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...