Dogovoreno privremeno rešenje za spor dve zemlje

Otvoreni prelazi za kamione između BiH i Hrvatske

RegionVesti

27.5.2021 20:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otvoreni prelazi za kamione između BiH i Hrvatske Otvoreni prelazi za kamione između BiH i Hrvatske
Do zvaničnog rešavanja pitanja, kamioni iz BiH mogu nesmetano da prelaze preko pet spornih graničnih prelaza sa Hrvatskom. To je danas izjavio ministar komunikacija... Otvoreni prelazi za kamione između BiH i Hrvatske

Do zvaničnog rešavanja pitanja, kamioni iz BiH mogu nesmetano da prelaze preko pet spornih graničnih prelaza sa Hrvatskom.

To je danas izjavio ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara Vojin Mitrović posle razgovora s resornim hrvatskim ministrom Olegom Butkovićem. Mitrović je rekao da je dogovoreno da se uputi inicijativa radi trajnog rešavanja problema zatvaranja graničnih prelaza i dodao da ministarstvo radi na izmenama pravilnika.

Udruženje poslodavaca Federacije BiH jutros je najavilo blokadu graničnih prelaza izmedju Hrvatske i BiH, ukoliko za 48 časova ne bude pronađeno rešenje. Juče su blokadu puteva i graničnih prelaza najavili i iz Udruženja međunarodnih prevoznika RS.

Hrvatska je donela odluku da zatvori pet graničnih prelaza na granici sa BiH za tranzitni promet vozila nosivosti veće od 7,5 tona i ukupne dužine do 14 metara.

Tagovi
VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...