PREPOLOVLJEN TURIZAM ZBOG KORONE U SLOVENIJI Plan za oporavak, promocija zemlje kao zelene i bezbedne destinacije

BiznisRegionTurizamVesti

23.8.2020 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PREPOLOVLJEN TURIZAM ZBOG KORONE U SLOVENIJI Plan za oporavak, promocija zemlje kao zelene i bezbedne destinacije PREPOLOVLJEN TURIZAM ZBOG KORONE U SLOVENIJI Plan za oporavak, promocija zemlje kao zelene i bezbedne destinacije
Da bi se industrija prilagodila novoj stvarnosti koja je rezultat korona virusa, slovenački partneri rade na planu oporavka, objavila je Turistička zajednica Slovenije (STO).... PREPOLOVLJEN TURIZAM ZBOG KORONE U SLOVENIJI Plan za oporavak, promocija zemlje kao zelene i bezbedne destinacije

Da bi se industrija prilagodila novoj stvarnosti koja je rezultat korona virusa, slovenački partneri rade na planu oporavka, objavila je Turistička zajednica Slovenije (STO).

STO je svesna da će ljudi uvek želeti da putuju, ali ne po svaku cenu, već do „odredišta koja mogu garantovati sigurno i istovremeno prijatno iskustvo“, rekla je direktorka STO Maja Pak, prenosi slovenačka agencija STA.

Foto: Pixabay.com

STO tako sarađuje sa Ministarstvom ekonomije, predstavnicima turističke industrije, udruženjima proizvođača i menadžerima destinacija na pripremi plana oporavka slovenačkog turizma.

Slovenački turizam ove godine imaće pad od 70 odsto turista iz inostranstva, ali Slovenci koji odmore provode u zemlji, takođe zbog turističkih vaučera koje je država podelila za pomoć industriji, nadoknadiće gubitak donekle, tako da će ukupni pad iznositi oko 50 odsto, navodi agencija.

Otkako je korona virus u martu pogodio zemlju, STO je pokrenula nekoliko kampanja, fokusirajući se na promociju Slovenije kao zelene, sigurne i odgovorne destinacije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...