Najveći digitalni token na azijskim berzama niži za 4,5 odsto

Pad vrednosti bitcoina menja očekivanja analitičara za 2022. godinu

BerzaNovacSvetVesti

28.12.2021 17:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pad vrednosti bitcoina menja očekivanja analitičara za 2022. godinu Pad vrednosti bitcoina menja očekivanja analitičara za 2022. godinu
Vrednost bitcoina pala je ispod 50.000 dolara, što neki analitičari vide kao zaokret kada su u pitanju očekivanja za 2022. godinu. Najvredniji digitalni token... Pad vrednosti bitcoina menja očekivanja analitičara za 2022. godinu

Vrednost bitcoina pala je ispod 50.000 dolara, što neki analitičari vide kao zaokret kada su u pitanju očekivanja za 2022. godinu.

Najvredniji digitalni token pao je gotovo 4,5 odsto na azijskom tržištu, pa se njime u Singapuru trgovalo po ceni od 49.100 dolara. Druga najveća kriptovaluta eter, prema Bloomberg Galaxy Crypto indeksu, takođe se našla u crvenoj zoni.

Investitori su se povukli sa globalnih tržišta sa najvećim špekulacijama, zabrinuti da bi povlačenje pomoći centralne banke moglo biti naznaka nevolje. Koliko su bitcoin i širi kripto univerzum izloženi tom riziku, predmet je žestoke debate, piše Bloomberg.

Uopšteno govoreći, za bitcoin ovo “nije zabrinjavajuće”, napominje potpredsednik kripto menjačnice Luno iz Singapura Vidžej Ajar (Vijay Ayyar), dodajući da će dispozicija digitalnog novčića ostati jaka ukoliko se zadrži na nivoima od 48.000 do 49.000 dolara.

Tehničke studije pokazuju da bi ova vrednost bitcoina mogla predstavljati vrhunac nakon najvećeg rekorda od skoro 69.000 dolara u novembru.

Na primer, studija u kojoj su primenjeni Bollinger alati, najpopularniji način da se ispita nestabilnost, pokazuju da je digitalni token dostigao gornju granicu prošle nedelje, ali da nije uspeo da je prevaziđe. To nekima ukazuje na mogućnost da će bitcoin teško generisati kratkoročnu dobit.

Prema podacima sa platforme CoinGecko, vrednost manjih tokena kao što je solana, cardano, polkadot i mim tokena dodžkoina takođe je pala.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...