ŠPANSKA INDUSTRIJA DEVASTIRANA ZBOG PANDEMIJE Pad proizvodnje u martu veći od 12 odsto

EUInvesticijeVesti

9.5.2020 09:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

ŠPANSKA INDUSTRIJA DEVASTIRANA ZBOG PANDEMIJE Pad proizvodnje u martu veći od 12 odsto ŠPANSKA INDUSTRIJA DEVASTIRANA ZBOG PANDEMIJE Pad proizvodnje u martu veći od 12 odsto
Španska industrijska proizvodnja potonula je u martu 11,9 odsto u odnosu na prethodni mesec, objavila je statistička kancelarija INE. Na godišnjem nivou proizvodnja je... ŠPANSKA INDUSTRIJA DEVASTIRANA ZBOG PANDEMIJE Pad proizvodnje u martu veći od 12 odsto

Španska industrijska proizvodnja potonula je u martu 11,9 odsto u odnosu na prethodni mesec, objavila je statistička kancelarija INE. Na godišnjem nivou proizvodnja je smanjena 12,2 odsto, prema sezonski prilagođenim podacima.

Pandemija korona virusa devastirala je špansku privredu, više od 26.000 ljudi umrlo je od zaraze Covid-19 a građani su prisiljeni da budu u kućama zbog strogih mera karantina u celoj zemlji.

Podaci statističke kancelarije pokazuju da su mere izolacije najteže pogodile proizvodnju kapitalnih dobara koja je pala 26,3 odsto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, prenosi seebiz.eu. Proizvodnja robe široke potrošnje pala je 4,9 odsto.

Snažan pad proizvodnje zabeležile su u martu i druge velike zemlje evrozone, pa ke tako nemačka proizvodnja potonula 9,2 odsto a francuska čak 16,2 odsto.

  • Nikola.Nidzo

    10.5.2020 #1 Author

    Oporavice se Italija brze od Spanije, jer je Spanije pre ovoga bila prezaduzena sa unutrasnjim nemirima i dalje je osecala posledice od prethodne krize…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...