PANDEMIJA RAZARA MONTENEGRO AIRLINES Crnogorski avioprevoznik beleži ogroman pad prihoda

BiznisRegionTurizamVesti

31.8.2020 13:00 Autor: Marija Jovanović 0

PANDEMIJA RAZARA MONTENEGRO AIRLINES Crnogorski avioprevoznik beleži ogroman pad prihoda PANDEMIJA RAZARA MONTENEGRO AIRLINES Crnogorski avioprevoznik beleži ogroman pad prihoda
Posledice pandemije korona virusa razaraju poslovanje crnogorskog avioprevoznika Montenegro Airlines (MA). Ova kompanija je u prvih sedam meseci u poređenju sa istim periodom prošle... PANDEMIJA RAZARA MONTENEGRO AIRLINES Crnogorski avioprevoznik beleži ogroman pad prihoda

Posledice pandemije korona virusa razaraju poslovanje crnogorskog avioprevoznika Montenegro Airlines (MA). Ova kompanija je u prvih sedam meseci u poređenju sa istim periodom prošle godine zabeležila pad prihoda od čak 80 odsto.

Sa žaljenjem možemo reći da je u prvih sedam meseci, u poređenju sa prošlom godinom zabeležen pad prihoda od čak 80 odsto. Umesto prošlogodišnjih skoro 30 miliona evra neto prihoda (prihodi bez areodromskih taksi), ove godine beležimo prihod od šest miliona evra. Izgubili smo najznačajnije saobraćajne mesece u godini, skoro kompletnu letnju saobraćajnu sezonu”, izjavio je izvršni direktor MA Vlastimir Ristić.

Tanjug/AP

On je u intervjuu za Pobjedu istakao da čekaju dobre vesti koje će im pomoći, a tu pre svega misli na konačnu liberalizaciju saobraćaja sa Srbijom po pitanju zdravstvenih mera i otvaranje tržišta Rusije za letenje MA.

Obnavljanje linije za Beograd za MA izuzetno je važna okolnost. To je i nama i srpskom prevozniku najbolja regionalna linija, linija čija pouzdanost punjenja ima najkvalitetniju postojanost u vremenskom protoku. Sadašnje putovanje je ozbiljno ograničeno obaveznošću PCR testova kako za državljane Srbije po dolasku u Crnu Goru, tako i za naše državljanje po povratku iz Srbije„, kazao je izvršni direktor ove aviokompanije.

Ova mera, kako je objasnio, uslovila je da imaju ozbiljnu popunjenost samo u dolascima iz Beograda u Tivat, dok je na svim ostalim letovima popunjenost od 20 do 50 odsto kapaciteta.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, MA biće potrebna pomoć Vlade za prevazilaženje posledica krize. Ristić je naveo da iako je primena Zakona o konsolidaciji nacionalnog avioprevoznika kasnila, Zakon se od skoro počeo primenjivati i MA koristi sredstva prema planu, nameni i dinamici kako je i određeno.

Zakonom koji je usvojen krajem prošle godine predviđena je dokapitalizacija kompanije ulaganjem 155 miliona evra u periodu od šest godina za pokrivanje dospelih obaveza prema poveriocima i investicije u razvoj.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...