sufinansiranje inovativnih projekata u iznosu do 80.000 evra

PKS na radionici predstavlja firmama programe finansiranja

BiznisEUInovacijeNovacPreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

4.1.2022 12:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PKS na radionici predstavlja firmama programe finansiranja PKS na radionici predstavlja firmama programe finansiranja
Firme zainteresovane za aktuelne pozive Fonda za inovacionu delatnost koji se odnose na finansiranje programa mogu da se prijave za učešće na radionici na... PKS na radionici predstavlja firmama programe finansiranja

Firme zainteresovane za aktuelne pozive Fonda za inovacionu delatnost koji se odnose na finansiranje programa mogu da se prijave za učešće na radionici na kojoj Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa ovim fondom predstavlja programe finansiranja.

Radionica se, kako je objavljeno na sajtu Privredne komore Beograda, održava 11. januara u online formatu, a reč je o programima ranog razvoja, sufinansiranja inovacija i saradnje nauke i privrede.

Program ranog razvoja namenjen je mladim preduzećima i neformalnim timovima, a inovativni projekti se sufinansiraju u iznosu do 80.000 evra, navodi se u pozivu.

Drugi program sufinansiranja inovacija namenjen je mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebna značajna finansijska sredstva za realizaciju razvojnog ciklusa tehnoloških inovacija, kao i pokrivanje visokih troškova za prenos istraživanja u komercijalno održiv proizvod. Inovativni projekti preduzeća iz ovog programa se sufinansiraju u iznosu do 300.000 evra.

Program saradnje nauke i privrede daje finansijsku podršku do 300.000 evra po projektu, a za novac iz ovog programa mogu konkurisati konzorcijumi sačinjeni od bar jednog privatnog mikro, malog ili srednjeg preduzeća osnovanog u Srbiji i jedne javne akreditovane naučno-istraživačke organizacije.

Javni poziv za ove programe otvoren je do 15. marta, a nastavak sprovođenja programa Fonda kroz IPA2018 Projekat „Povećanje inovacionih kapaciteta i tehnološke spremnosti MSP“ obezbeđen je zahvaljujući sredstvima Evropske unije.

Firme se za učešće na radionici mogu prijaviti Službi za inovacije PKS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...