od 5. do 7. novembra na Zlatiboru

PKS: Više od 300 učesnika na Regionalnom legal biznis forumu

SrbijaVesti

4.11.2023 13:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

PKS: Više od 300 učesnika na Regionalnom legal biznis forumu PKS: Više od 300 učesnika na Regionalnom legal biznis forumu
Više od 300 učesnika i 30 eksperata – panelista okupiće se od 5. do 7. novembra na Zlatiboru na Regionalnom legal biznis forumu koji... PKS: Više od 300 učesnika na Regionalnom legal biznis forumu

Više od 300 učesnika i 30 eksperata – panelista okupiće se od 5. do 7. novembra na Zlatiboru na Regionalnom legal biznis forumu koji organizuje Udruženje kompanijskih pravnika uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i drugih partnera.

Cilj foruma je, kako je saopštila PKS, da se kroz diskusije i panele razmene iskustva i usvoje inovativna znanja u poslovanju pravnog sektora u privredi iz ugla digitalizacije, transformacije poslovnih procesa, upravljanja problematičnim potraživanjima i rizicima, zatim prava konkurencije, regionalnog povezivanja i prekograničnog poslovanja.

Predsednik Udruženja kompanijskih pravnika Vukašin Petković kazao je da je to prvi skup na kome će učestvovati direktori pravnih sektora i pravnici u kompanijama, sudije i advokati, pravnici u državnim institucijama i lokalnim samoupravama, univerzitetski profesori i javni izvršitelji…

„Forum je regionalnog karaktera imaćemo dosta učesnika i panelista iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a teme su moderne i u skladu sa zahtevima privrede sa kojima se pravnici susreću svakoga dana. Očekujemo da ovaj forum postane tradicija i da nastavimo da međusobno delimo znanja i inovativna rešenja kako bi unapredili poslovanje kompanija u kojima radimo“, dodao je Petković.

Direktorka Direktorata za pravne poslove PKS Smilja Obradović navela je da će taj forum biti prilika da se predstave aktivnosti PKS, ali i da se steknu nova inovativna znanja kako bi privredi pružili nove servise, obuke i dali prave instrukcije usmerene na efikasnije i konkurentnije poslovanje.

Navela je da je veoma aktuelna tema digitalizacije i pravnih aspekata digitalnog poslovanja koja je „u svim segmentima poslovanja postala neminovnost, o čemu svedoče i brojni zakonski propisi“.

„Sve navedeno podrazumeva neophodnost posedovanja i novih znanja kako tehnoloških, tako i poznavanje i pravlinu primenu svih propisa iz domena elektronskog poslovanja kojih već sada ima popriličan broj u pozitivnom zakonodavstvu naše zemlje“, rekla je Obradović.

 • ŽIZI

  4.11.2023 #1 Author

  Nadamo se pozitivnim rezultatom za Srbiju u privatnom sektoru

  Odgovori

 • NATI

  5.11.2023 #2 Author

  Bice veoma korisno

  Odgovori

 • HANA

  5.11.2023 #3 Author

  Najaktuelnija tema „digitalizacija“…ok…🙄

  Odgovori

  • LAV

   5.11.2023 #4 Author

   Ponestalo tema za razgovor?!

   Odgovori

 • MAXMAD

  5.11.2023 #5 Author

  „A sistem smo ti tato, ti bato i ja..“ Varljivo leto

  Odgovori

 • BLIZANAC

  5.11.2023 #7 Author

  Bas lepo sto je ovakav jedan dogadjaj posećen

  Odgovori

 • VALERIJA

  5.11.2023 #8 Author

  Naravno taktički sa određenim ciljem, da se ne zaboravi.

  Odgovori

 • Brana

  5.11.2023 #9 Author

  Lep događaj

  Odgovori

 • ELLA

  6.11.2023 #10 Author

  Ovakvi skupovi su uvek korisni

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...