PLAĆANJE DINA KARTICOM MOGUĆE U 600 ONLINE PRODAVNICA Nacionalnu karticu prihvata sve više trgovaca

BankeNovacSrbijaVesti

8.9.2020 08:51 Autor: Marija Jovanović 1

PLAĆANJE DINA KARTICOM MOGUĆE U 600 ONLINE PRODAVNICA Nacionalnu karticu prihvata sve više trgovaca PLAĆANJE DINA KARTICOM MOGUĆE U 600 ONLINE PRODAVNICA Nacionalnu karticu prihvata sve više trgovaca
Broj trgovaca koji omogućava plaćanje Dina karticom u svojim intenet prodavnicama sve je veći. Domaću, nacionalnu karticu, trenutno prihvata blizu 600 online prodavnica u... PLAĆANJE DINA KARTICOM MOGUĆE U 600 ONLINE PRODAVNICA Nacionalnu karticu prihvata sve više trgovaca

Broj trgovaca koji omogućava plaćanje Dina karticom u svojim intenet prodavnicama sve je veći. Domaću, nacionalnu karticu, trenutno prihvata blizu 600 online prodavnica u Srbiji, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

„U ovom trenutku, praktično da ne postoji vrsta robe ili usluge koju nije moguće platiti Dina karticom preko interneta“, ističu u NBS.

Pored robe i usluga koji se tradicionalno plaćaju onlajn: knjiga, tehničke robe, obuće, odeće, avio-karata, ulaznica za različite događaje, igračaka i kozmetike, nacionalnom karticom sada je moguće platiti i komunalne usluge preko veb-prezentacije kompanije JKP „Infostan tehnologije“ (www.infostan.rs).

Foto: Pixabay.com

Takođe, mogu se plaćati usluge na sajtu domaćeg operatora mobilne telefonije Telekom Srbija (www.mts.telekom.rs) i obavljati kupovine preko veb-prodavnica dva najveća trgovinska maloprodajna lanca u zemlji (Delez i Merkator S).

U NBS podsećaju da je Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...