Boris Džonson uveren da će aktuelna kriza biti prevaziđena izlaskom iz pandemije

Planirani državni zajmovi manjim energetskim kompanijama

SvetVesti

20.9.2021 10:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Planirani državni zajmovi manjim energetskim kompanijama Planirani državni zajmovi manjim energetskim kompanijama
Vlada Velike Britanije planira da ponudi državne zajmove energetskim kompanijama usled naglog rasta cena gasa u prodaji na veliko. Kako piše BBC, cene gasa... Planirani državni zajmovi manjim energetskim kompanijama

Vlada Velike Britanije planira da ponudi državne zajmove energetskim kompanijama usled naglog rasta cena gasa u prodaji na veliko.

Kako piše BBC, cene gasa porasle su za 250 odsto od januara, zbog čega manji proizvođači imaju poteškoće da održe obećanja koja su dali kupcima u vezi sa cenama.

„Moramo da pokušamo da to što pre popravimo, da osiguramo da imamo zalihe koje želimo i da ne dozvolimo da potonu kompanije na koje se oslanjamo“, rekao je premijer Velike Britanije Boris Džonson (Boris Johnson) novinarima u Njujorku, prenosi agencija Srna.

Izvori iz britanske vlade naveli su da nagli rast cena utiče na manje energetske kompanije. Velika Britanija je na početku godine imala 70 snabdevača energetskih proizvoda, ali bi novonastala situacija mogla dovesti do toga da ih ostane samo deset, piše ruski Sputnik.

Džonson je naglasio da veruje snabdevačkim lancima u Velikoj Britaniji, te da je koren trenutnih problema u globalnoj ekonomiji, koja se i dalje oporavlja od pandemije virusa Covid-19.

„Moraćemo da učinimo sve što možemo, ali će se situacija sama popraviti kada se oporavi svetska ekonomija“, uveren je Džonson.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...