PLEMENITI METALI SVE TRAŽENIJI Nagli rast cena zlata i srebra

BerzaNovacSvetVesti

20.7.2020 09:55 Autor: Marija Jovanović 0

PLEMENITI METALI SVE TRAŽENIJI Nagli rast cena zlata i srebra PLEMENITI METALI SVE TRAŽENIJI Nagli rast cena zlata i srebra
Plemeniti metali poslednjih nedelja su na meti kupaca, pa je tako cena zlata po unci porasla od 1. juna za oko 125 dolara. To... PLEMENITI METALI SVE TRAŽENIJI Nagli rast cena zlata i srebra

Plemeniti metali poslednjih nedelja su na meti kupaca, pa je tako cena zlata po unci porasla od 1. juna za oko 125 dolara. To je oko 6,9 odsto neto dobiti u proteklih mesec i po dana.  

Samo u poslednja četiri meseca, unca zlata na svetskim tržištima porasla je gotovo za četvrtinu, sa oko 1.475 dolara krajem marta, na više od 1.810 dolara, koliko se kreće poslednjih nekoliko dana, prenosi seebiz.

Kada je reč o srebru, tokom prve nedelje juna trgovalo se po ceni od 17,55 dolara. Trenutna cena srebra iznosi 19,745 dolara. Srebro je u izuzetno kratkom vremenskom periodu, tokom poslednjih sedam nedelja poskupelo za 2,20 dolara, ili 11,1 odsto vrednosti.

Više od polovine proizvodnje srebra koristi se za potrebe industrije, a najviše u solarnom sektoru. Industrijska roba, poput baznih metala, doživela je nagli rast tokom poslednja tri meseca, a upravo je cena srebra jedan od pokazatelja tog rasta.

Tagovi
NOVAC ZLATO

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...