Kraj radova za četiri godine

Počela gradnja auto-puta od Požege do Duge Poljane

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

21.3.2022 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Počela gradnja auto-puta od Požege do Duge Poljane Počela gradnja auto-puta od Požege do Duge Poljane
Gradnja deonice od Požege do Duge Poljane kod Sjenice, na auto-putu Miloš Veliki, u koji će biti uloženo oko 1,7 milijardi evra, počela je... Počela gradnja auto-puta od Požege do Duge Poljane

Gradnja deonice od Požege do Duge Poljane kod Sjenice, na auto-putu Miloš Veliki, u koji će biti uloženo oko 1,7 milijardi evra, počela je 20. marta 2022. godine. Saobraćajnica dužine 75 kilometara, trebalo bi da bude završena za četiri godine, a glavni izvođač radova je kineska kompanija CRBC.

Ugovor za izgradnju te deonice Koridora 11 potpisan je krajem prošle godine u Sjenici, podsećaju iz Vlade Srbije.

Na deonici od Požege do Duge Poljane 51 kilometar trase će biti u tunelima i mostovima. Ta saobraćajnica je deo autoputa do Crne Gore, koji ide trasom Požega – Arilje – Ivanjica – Boljare u dužini oko 106 kilometara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je izgradnja auto-puta najveći i najvažniji projekat za taj deo Srbije, a ujedno i jedan od najskupljih u Srbiji.

Foto: Tanjug

“Auto-put će nas koštati više od 1,5 milijardi evra, kako smo prvenstveno planirali, već verovatno 1,7 milijardi evra, jer su cene materijala svuda u svetu drastično skočile”, navodi Vučić.

On je istakao da je izgradnja auto-puta preduslov za gradnju turističkih objekata na Goliji i Pešteru, kao i za dolazak novih investitora u taj deo Srbije. Ukazao je na to da će nakon izgradnje puta Arilje, Ivanjica, Novi Pazar, Sjenica biti povezani sa Beogradom, a u budućnosti i sa Sarajevom, što će značiti novi život za sve ljude iz tog kraja Srbije, dodaje se na sajtu vlade. Vučić je dodao da se nada da će i Crna Gora nastaviti da gradi auto-put do granice sa Srbijom.

Deonica Preljina-Požega-Boljare je nastavak projekta izgradnje auto-puta od Beograda do Južnog Jadrana, ukupne dužine 258 kilometara. Planirano je i da se od Požege izgradi još jedan krak auto-puta u dužini oko 60 kilometara do granice sa Bosnom i Hercegovinom.

  • ZVE84

    21.3.2022 #1 Author

    Cene materijala jesu skočile, ali moraju malo i džepići da se napune

    Odgovori

  • JANA

    21.3.2022 #2 Author

    Mislim da bi bilo pametnije da se pomogne narodu sa potrosackom korpom ,a gradjenje auto puta je isto suoer stvar ali stvarno u ovom trenutku i vremenu bespotrebna

    Odgovori

  • MADMAX

    21.3.2022 #3 Author

    Koliki je moj deo?

    Odgovori

  • Dragana

    21.3.2022 #4 Author

    Super je to sto se radi na brzem dolasku do destinacije.

    Odgovori

  • GOCA BG

    21.3.2022 #5 Author

    Sve sto skracuje putovanje,pozdravljam!

    Odgovori

  • NATI29

    22.3.2022 #6 Author

    Nije sada bas vreme za autoputeve

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...