Posao za 130 radnika

Počela gradnja prvog ritejl parka u Prokuplju

InvesticijeSrbijaVesti

29.5.2024 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Počela gradnja prvog ritejl parka u Prokuplju Počela gradnja prvog ritejl parka u Prokuplju
Postavljanjem kamena temeljca za izgradnju prvog ritejl parka u Prokuplju i zvanično su počeli radovi na ovom velikom projektu. Ritejl park u saradnji sa... Počela gradnja prvog ritejl parka u Prokuplju

Postavljanjem kamena temeljca za izgradnju prvog ritejl parka u Prokuplju i zvanično su počeli radovi na ovom velikom projektu.

Ritejl park u saradnji sa lokalnom samoupravom realizuje kompanija Penta Development, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović rekao je da je već sklopljen ugovor sa oko 20 firmi koje će ovde raditi.

“Radovi na izgradnji se nesmetano odvijaju, prati se njihova dinamika, tako da krajem godine i očekujemo njihov završetak. Ova investicija je od velikog značaja za građane Prokuplja, kao i za ceo Toplički okrug. Posebno me raduje činjenica da će oko 130 ljudi naći zaposlenje, kao i da naši građani neće više morati da odlaze u Niš i druge okolne gradove u kupovinu, jer će ovde imati širok asortiman robe različitih domaćih i stranih brendova”, naveo je Antović, piše eKapija.

Izvor: Freepik.com

Marija Kamenarac, direktorka kompanije Penta Development, istakla je da je veliko zadovoljstvo investirati u Prokuplje i Toplički kraj.

“Ritejl park će biti izgrađen na 9.000 kvadrata i u svom sastavu imaće domaće i strane brendove iz najrazličitijih kategorija, prehrambenih proizvoda, garderobe, sportske opreme, kao i dečje igralište. Sada je ispred nas jedan intenzivan period gradnje, nadamo se da će se ta dobra saradnja i nastaviti i da ćemo se krajem godine ponovo videti na ovom istom mestu u proširenom sastavu, kada se planira i očekuje otvaranje Penta parka u Prokuplju”, kazala je Marija Kamenarac.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.