POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA VAKCINACIJU U SRBIJI Kako popuniti online formular

IzdvajamoLifestyleSrbijaVestiZdravlje

11.1.2021 10:31 Autor: Marija Jovanović 0

POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA VAKCINACIJU U SRBIJI Kako popuniti online formular POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA VAKCINACIJU U SRBIJI Kako popuniti online formular
Putem jednostavnog upitnika na portalu www.euprava.gov.rs građani Srbije mogu da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv korona virusa. Ovo je prvi korak u organizaciji masovne... POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA VAKCINACIJU U SRBIJI Kako popuniti online formular

Putem jednostavnog upitnika na portalu www.euprava.gov.rs građani Srbije mogu da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv korona virusa.

Ovo je prvi korak u organizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, saopštila je vladina Kancelarija za IT i elektronsku upravu.

Da bi koristili uslugu i prijavili se za vakcinaciju, građani ne moraju da budu registrovani korisnici. Nakon popunjavanja upitnika dobija se SMS i imejl potvrde, a u svakom svakom trenutku je moguće obrisati ili izmeniti iskazano interesovanje.

Kako se popunjava upitnik?

  • Da bi se iskazalo interesovanje i popunio upitnik, potrebno je da se klikne na dugme „Pokreni uslugu“,
  • Nakon toga potrebno je popuniti formular i navesti tražene podatke,
  • Mejl i kontakt telefon je neophodno ostaviti, kako bi nadležni putem mejla i SMS poruke mogli da kontaktiraju i jave termin vakcinacije,
  • Može se odabrati bilo koji tip vakcine za koji je Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet, ili željeni proizvođač vakcine (jedan ili više),
  • Nakon što se uspešno popuni upitnik, na mejl i putem SMS poruke građani dobijaju potvrdu sa detaljima,
  • Nakon što se iskaže interesovanje, putem mejla i SMS-a, građani će biti obavešteni o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Insitut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Upitnik se može popuniti i za bliže članove porodice, a potrebno je navesti njihove podatke i ostaviti kontakt. Ukoliko član porodice, za kojeg se popunjava usluga, nema mobilni telefon ili imejl, onaj ko popunjava može navesti svoje.

Od četvrtka kreće i kontakt centar putem kojeg će građani moći takođe da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv virusa Covid-19.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...