POČELO DRUGO POLUGODIŠTE Završen zimski rasput, đaci ponovo u školskim klupama

SrbijaVesti

18.1.2021 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

POČELO DRUGO POLUGODIŠTE Završen zimski rasput, đaci ponovo u školskim klupama POČELO DRUGO POLUGODIŠTE Završen zimski rasput, đaci ponovo u školskim klupama
Nastava u drugom polugodištu je počela u ponedeljak 18. januara za osnovce i srednjoškolce, jer je završen zimski raspust. Nastava će se odvijati po... POČELO DRUGO POLUGODIŠTE Završen zimski rasput, đaci ponovo u školskim klupama

Nastava u drugom polugodištu je počela u ponedeljak 18. januara za osnovce i srednjoškolce, jer je završen zimski raspust.

Nastava će se odvijati po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine, odnosno učenici od prvog do četvrtog razreda imaće svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama.

Stariji osnovci nastavu će pohađati naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama. To znači da će učenici od petog do osmog razreda ići u školu svaki drugi dan, a nastavu će moći da prati najviše 15 učenika u jednom odeljenju. Kad ne idu u školu, đaci će pratiti online nastavu, a časovi u školi će trajati 30 minuta.

Nastava u srednjim školama, takođe će se odvijati kao i na početku školske godine, u septembru 2020. godine, a to znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u školu, a potom jednu nedelju učiti na daljinu.

Škole koje imaju manji broj učenika mogu da organizuju kompletnu nastavu uživo.

Za đake su obavezne maske na ulazu u školu, dok kad sednu u klupe mogu da ih skinu, ako ne pričaju.

Za zaposlene u školi obavezno je da nose masku non-stop tokom boravka u školi.

  • Stefan

    18.1.2021 #1 Author

    Nadajmo se da se nece povecati broj zaraženih

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...