POČINJE PROIZVODNJA HLOROKINA U SRBIJI Ključni lek protiv korona virusa

InvesticijeIzdvajamoSrbijaVesti

17.4.2020 12:14 Autor: Ljiljana Begović 2

POČINJE PROIZVODNJA HLOROKINA U SRBIJI Ključni lek protiv korona virusa POČINJE PROIZVODNJA HLOROKINA U SRBIJI Ključni lek protiv korona virusa
Proizvodnja leka hlorokin, koji se koristi u lečenju korona virusa, počela je u Srbiji, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Upravo počinje proizvodnja hlorokina... POČINJE PROIZVODNJA HLOROKINA U SRBIJI Ključni lek protiv korona virusa

Proizvodnja leka hlorokin, koji se koristi u lečenju korona virusa, počela je u Srbiji, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Upravo počinje proizvodnja hlorokina u Srbiji, ključnog leka protiv Kovida 19. Bravo za Galeniku i srpske radnike“, naveo je Vučić za zvaničnom instagram profilu „BudućnostSrbije“, uz fotografije iz Galenike.

Hlorokin je stari lek koji se koristi za malariju, ali je i jedan od važnih lekova u terapiji virusa korona.

Supstanca za njegovu proizvodnju stigla je u Srbiju, pre nekoliko dana. Proizvodnjom u našoj zemlji obezbediće se dovoljne količine tog leka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...