POČINJE TESTIRANJE NA LIČNI ZAHTEV Test 6.000 dinara, o trošku države svi koji imaju simptome

SrbijaVesti

22.5.2020 08:54 Autor: Marija Jovanović 5

POČINJE TESTIRANJE NA LIČNI ZAHTEV Test 6.000 dinara, o trošku države svi koji imaju simptome POČINJE TESTIRANJE NA LIČNI ZAHTEV Test 6.000 dinara, o trošku države svi koji imaju simptome
Na Covid-19 od petka mogu da se testiraju svi građani i to na lični zahtev, a brisevi se uzimaju u institutima i zavodima za... POČINJE TESTIRANJE NA LIČNI ZAHTEV Test 6.000 dinara, o trošku države svi koji imaju simptome

Na Covid-19 od petka mogu da se testiraju svi građani i to na lični zahtev, a brisevi se uzimaju u institutima i zavodima za javno zdravlje, ali i domovima zdravlja.

Test na lični zahtev košta 6.000 dinara, uplaćuje se na jedinstveni žiro račun koji se može naći na sajtu Ministarstva zdravlja – stranici covid-19, sajtu RFZO.

Procedura je takva da građani prvo uplate novac na žiro račun, a zatim obave testiranje, odnosno uzimanje brisa iz grla i nosa u najbližem institutu, zavodu ili domu zdravlja.

Na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu navedeno je da građani termin za testiranje mogu zakazati putem mejla info@zdravlje.org.rs, sa molbom da se ostavi broj telefona kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Pravo na besplatno testiranje, o trošku države, imaju svi građani sa simptome na Covid-19, koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, ali i za pacijente koji odlaze na operacije i određene intervencije poput bronhoskopije.

Besplatno testiranje je omogućeno svim studentima ili maloletnim licima koja putuju u zemlje koje ne dozvoljavaju ulaz bez prethodno uradenog PCR testa.

  • Snežana

    22.5.2020 #1 Author

    A sta ce biti od jeseni?

    Odgovori

    • Dragana

      22.5.2020 #2 Author

      Iznos nije mali ali bar moze besplatno ako se osecaju simptomi.

      Odgovori

      • GocaBG

        22.5.2020 #3 Author

        Ocekivala sam da ce test biti mnogo skuplji..

        Odgovori

  • Maja

    23.5.2020 #4 Author

    Znaci i ako nemamo simptome virusa, a od nas se zahteva da prilozimo potvrdu negde,mi to moramo o licnom trosku..vrlo zanimljivo….

    Odgovori

  • Zorica

    24.5.2020 #5 Author

    Testiranje je preskupo!!!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...