na raspolaganju više od tri hiljade ugostiteljskih objekata

Počinju prijave za turističke vaučere od 5.000 dinara na šalterima Pošte Srbije

Vesti

4.1.2023 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Počinju prijave za turističke vaučere od 5.000 dinara na šalterima Pošte Srbije Počinju prijave za turističke vaučere od 5.000 dinara na šalterima Pošte Srbije
Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji kreće od danas na šalterima javnog preduzeća Pošta Srbije na teritoriji cele zemlje. Građanima... Počinju prijave za turističke vaučere od 5.000 dinara na šalterima Pošte Srbije

Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji kreće od danas na šalterima javnog preduzeća Pošta Srbije na teritoriji cele zemlje.

Građanima je na raspolaganju 100.000 vaučera u maksimalnoj vrednosti od 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

Vaučer od 5.000 dinara predstavlja maksimalan iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

Korisnici vaučera po prvi put mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Trenutno ima više od 3.000 ugostiteljskih objekata koji su prijavili smeštajne kapacitete za korisnike vaučera u ovoj godini.

Ministarstvo turizma je navelo da ostaje otvoren poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar ove godine.

 • Lidija

  4.1.2023 #1 Author

  Dali se moze dobiti vaucer elektronskim putem posto moj tata nije trenutno u Srbiji.Hvala i pozdrav.

  Одговори

 • LUKA

  8.1.2023 #2 Author

  Sta li ce sa tih 5000? Jedna noc je bila 150 e na planini pred praznike

  Одговори

 • MALENA

  22.1.2023 #3 Author

  Pretrgli se sa iznosom

  Одговори

 • Coka13

  23.1.2023 #4 Author

  Iznos je baš ohrabrujući, s obzirom na to da ili ne rade sa vaučerima ili stave cenu za noć 50e.

  Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...