Stabilizacija tržišta donosi i vraćanje kapaciteta proizvodnje

Pokreće se druga peć železare u Smederevu

BiznisVesti

11.6.2021 23:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pokreće se druga peć železare u Smederevu Pokreće se druga peć železare u Smederevu
Kineska kompanija HBIS planira da 16. avgusta pokrene svoju visoku peć broj 1 u Smederevu, koja je ugašena 5. jula prošle godine. Trenutna situacija... Pokreće se druga peć železare u Smederevu

Kineska kompanija HBIS planira da 16. avgusta pokrene svoju visoku peć broj 1 u Smederevu, koja je ugašena 5. jula prošle godine. Trenutna situacija na tržištu stvorila je povoljne uslove za pokretanje visoke peći broj 1, čiji će obim proizvodnje zavisiti od zahteva tržišta, navodi se u saopštenju kineske kompanije HBIS. U prethodnih 11 meseci, radila je samo visoka peć broj 2.

Razlozi za gašenje visoke peći br. 1 prošloj jula, bili su uticaj kvota na izvoz čelika iz Srbije u države Evropske unije, kao i smanjena potražnja za čelikom na tržištu, jer su mnogi klijenti HBIS Srbija u to vreme zaustavili proizvodnju usled pandemije korona virusa. S obzirom na plan narudžbenica koje je smederevska fabrika imala, prilagodili su tada proizvodnju situaciji na tržištu.

Kako se za naredni period najavljuje povećana tražnja za čelikom koji se proizvodi u Smederevu, svi kapaciteti će krenuti sa radom od sredine avgusta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...