POKRENUTA MOBILNA APLIKACIJA ZA PRAĆENJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE Putnici po Evropi imaće sve informacije na jednom mestu

BiznisEULifestyleTurizamVestiZdravlje

14.12.2020 14:57 Autor: Marija Jovanović 1

POKRENUTA MOBILNA APLIKACIJA ZA PRAĆENJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE Putnici po Evropi imaće sve informacije na jednom mestu POKRENUTA MOBILNA APLIKACIJA ZA PRAĆENJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE Putnici po Evropi imaće sve informacije na jednom mestu
Evropska komisija pokrenula je mobilnu aplikaciju „Ponovno otvaranje EU“ (Re-open EU ) na kojoj se mogu naći informacije o zdravstvenoj situaciji, putovanjima i merama... POKRENUTA MOBILNA APLIKACIJA ZA PRAĆENJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE Putnici po Evropi imaće sve informacije na jednom mestu

Evropska komisija pokrenula je mobilnu aplikaciju „Ponovno otvaranje EU“ (Re-open EU ) na kojoj se mogu naći informacije o zdravstvenoj situaciji, putovanjima i merama koje su na snazi u svim državama članicama EU, kao i na Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švajcarskoj.

Korisnici, u prvom redu putnici po Evropi, sada na jednom mestu mogu da dobiju najnovije informacije o nacionalnim merama karantina, zahtevima za testiranje i aplikacijama za praćenje i upozoravanje mobilnih korona virusnih kontakata.

Granični prelaz u Italiji
Foto: Tanjug/AP/Daniel Cole

Informacije se non stop ažuriraju i dostupne su na 24 jezika EU, a na osnovu verifikovanih podataka Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) i država članica.

U Briselu napominju da je aplikacija besplatna i dostupna za sve za Android i iOS telefone.

„Ponovno otvaranje EU je jedna od mera koje je Komisija najavila u svom paketu za turizam i transport iz maja 2020. godine kako bi pomogla građanima da putuju bezbedno, uz puno poštovanje zdravstvenih smernica“.

Do sada te informacije su bile dostupne na internet stranici koja je od polovine juna imala više od osam miliona poseta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...