POMOĆ DRŽAVE ZA NEMAČKOG TURISTIČKOG DIVA TUI osigurao dodatnu finansijsku podršku od 1,05 milijardi evra

EUVesti

13.8.2020 09:22 Autor: Ljiljana Begović 0

POMOĆ DRŽAVE ZA NEMAČKOG TURISTIČKOG DIVA TUI osigurao dodatnu finansijsku podršku od 1,05 milijardi evra POMOĆ DRŽAVE ZA NEMAČKOG TURISTIČKOG DIVA TUI osigurao dodatnu finansijsku podršku od 1,05 milijardi evra
Nemačko-britanski turistički div „TUI“ objavio je da će od nemačke državne banke KfW dobiti dodatnih 1,05 milijardi evra, u sklopu zajma koji treba da... POMOĆ DRŽAVE ZA NEMAČKOG TURISTIČKOG DIVA TUI osigurao dodatnu finansijsku podršku od 1,05 milijardi evra

Nemačko-britanski turistički div „TUI“ objavio je da će od nemačke državne banke KfW dobiti dodatnih 1,05 milijardi evra, u sklopu zajma koji treba da mu pomogne da prebrodi korona krizu. Kompanija je ove godine od iste banke već dobila više od 1,8 milijardi evra zajma.

KfW će sada vrednost tranše povećati za 1,05 milijardi evra, a dogovor uključuje i izdavanje konvertibilne obveznice u vrednosti od 150 miliona evra vladinom Ekonomskom stabilizacionom fondu.

„TUI“ će zahvaljujući novoj pomoći imati na raspolaganju gotovinu i instrumente u ukupnoj vrednosti od 2,4 milijarde evra.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Kompanija je u maju upozorila da mora da ukine 8.000 radnih mesta i smanji troškove za 30 posto, kako bi se pripremila za pad turističkog tržišta zbog krize izazvane pandemijom korona virusa, prenosi portal Seebiz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...