EPCG pozvala građane da racionalizuju potrošnju

Popust za električnu energiju u Crnoj Gori važiće do kraja godine

RegionU fokusuVesti

30.9.2022 14:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Popust za električnu energiju u Crnoj Gori važiće do kraja godine Popust za električnu energiju u Crnoj Gori važiće do kraja godine
Mera popusta za električnu energiju distributivnih kupaca, koji je važio od 1. jula do danas, primenjivaće se do kraja godine, odlučio je Odbor direktora... Popust za električnu energiju u Crnoj Gori važiće do kraja godine

Mera popusta za električnu energiju distributivnih kupaca, koji je važio od 1. jula do danas, primenjivaće se do kraja godine, odlučio je Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Iz te kompanije su objasnili da će i dalje važiti popust za domaćinstva priključena na elektrodistributivni sistem, koja snabdeva EPCG, a koja su bez duga za utrošenu električnu energiju na kraju obračunskog perioda, prenosi agencija Mina.

Odlukom su obuhvaćena domaćinstva koja su članovi “Zlatnog tima”, sa mesečnom potrošnjom ispod 500 kilovat-sati u visini od 13 odsto na vrednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

Odluka se odnosi i na domaćinstva, odnosno ostale redovne kupce sa mesečnom potrošnjom ispod 500 kilovat-sati u visini od pet odsto na vrednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

Iz EPCG su naveli da je svrha takve politike popusta podsticanje štednje.

„Odbor direktora EPCG koristi priliku da pozove građane da, polazeći od činjenice da se ceo svet nalazi u stanju energetske krize, racionalizuju potrošnju električne energije“, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...