Za oko 26 odsto više nego lane

Poreznici u prvom polugođu otkrili 7,3 milijarde dinara utajenog poreza

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

19.7.2021 08:14 Autor: Julijana Vincan 1

Poreznici u prvom polugođu otkrili 7,3 milijarde dinara utajenog poreza Poreznici u prvom polugođu otkrili 7,3 milijarde dinara utajenog poreza
Poreske vlasti u Srbiji su u prvih šest meseci 2021. godine otkrili oko 7,3 milijarde dinara utajenog poreza, izjavio je koordinator Poreske policije Ivan... Poreznici u prvom polugođu otkrili 7,3 milijarde dinara utajenog poreza

Poreske vlasti u Srbiji su u prvih šest meseci 2021. godine otkrili oko 7,3 milijarde dinara utajenog poreza, izjavio je koordinator Poreske policije Ivan Ivanović.

„To je za oko 26 odsto više nego u istom periodu prošle godine“, dodao je Ivanović.

Kako prenosi RTS, u istom periodu otkriveno je dvostruko više takozvanih „fantomskih preduzeća“, a poreska policija je uhapsila 72 osobe zbog poreskih prekršaja. U prvom polugodištu podneto je i 656 krivičnih prijava za više od 900 krivičnih dela vezanih za naplatu poreza.

Šverc cigareta je opao za 50 procenata, dok je, sudeći po zaplenama, za isto toliko uvećan promet rezanog i duvana u listu. Poreska policija je za prvih šest meseci 2021. godine zaplenila 55.000 litara nafte bez potebnih papira, oko 3.000 litara alkohola, kao i oko tonu kafe.

  • MARIJA

    26.7.2021 #1 Author

    Da se formira grupa inspektora koja juri Izdavanje stanova , jer to je postaio veliki biznis bez poreza.
    Joj pa i silne depozite pa sve unapred.ko prostitutke.
    Visina kirije pola plate i depozit cela plata samo kirija.
    Bas su skromni ovi u Bg

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...