Kompanija gasi brend Rimac grupe

Porsche gradi fabriku delova za električne bicikle u Hrvatskoj

RegionVesti

25.9.2023 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Porsche gradi fabriku delova za električne bicikle u Hrvatskoj Porsche gradi fabriku delova za električne bicikle u Hrvatskoj
Kompanija Porsche privodi kraju planove za izgradnju fabrike pogonskih sistema za električne bicikle u Hrvatskoj. Biće to prva fabrika nemačkog automobilskog giganta u Hrvatskoj... Porsche gradi fabriku delova za električne bicikle u Hrvatskoj

Kompanija Porsche privodi kraju planove za izgradnju fabrike pogonskih sistema za električne bicikle u Hrvatskoj.

Biće to prva fabrika nemačkog automobilskog giganta u Hrvatskoj i njegova prva grinfild investicija u toj zemlji.

Ovo je druga značajna investicija u domaću proizvodnju u oblasti mobilnosti, automobilske industrije, od kada je Rimac grupa najavila i započela izgradnju sopstvene fabrike u Svetoj Nedelji kod Zagreba, piše B92.

Kada je reč o detaljima izgradnje fabrike pogonskih sistema za električne bicikle koji gradi Porsche, poznat je samo jedan.

Zbog svog fokusa na objekte i brendove koje je ranije imao, kao što su Porsche i FAZUA, nemački gigant će „usisati“ tehnologiju i znanje stvoreno u kompaniji Greyp Bikes i ugasiti taj brend.

Sve ovo se dešava dve godine otkako je Porsche grupa preko Porsche eBike Performance preuzela startap Greyp Bikes od Rimca. Bila je to jedna od najvećih akvizicija u Hrvatskoj do sada.

Procenjuje se da je Porsche eBike Performance platio 100 miliona kuna ili 13,3 miliona evra za Greyp Bikes. Prvobitno je Porsche najavio da će zadržati brend, što je i činio do ove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...