POSLEDNJI DAN ZA KOVID KREDITE Fond za razvoj zahteve prima još 10. decembra

IzdvajamoSrbijaVesti

10.12.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POSLEDNJI DAN ZA KOVID KREDITE Fond za razvoj zahteve prima još 10. decembra POSLEDNJI DAN ZA KOVID KREDITE Fond za razvoj zahteve prima još 10. decembra
Zahtevi za kovid kredite za likvidnost koji budu podneti najkasnije do četvrtka, 10. decembra razmatraće Fond za razvoj Republike Srbije. Kovid krediti dodeljivani su... POSLEDNJI DAN ZA KOVID KREDITE Fond za razvoj zahteve prima još 10. decembra

Zahtevi za kovid kredite za likvidnost koji budu podneti najkasnije do četvrtka, 10. decembra razmatraće Fond za razvoj Republike Srbije.

Kovid krediti dodeljivani su po posebnom programu finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom Covid-19 koji je donela Vlade Srbije.

Za njihovu realizaciju izdvojene su 24 milijarde dinara sa ciljem da se obezbedi podrška privrednim subjektima za nabavku obrtnih sredstava i održavanje tekuće likvidnosti kako bi redovno izmirivali obaveze.

Rok otplate ovih kredita je do 36 meseci, što uključuje i 12 meseci grejs perioda, sa godišnjom kamatnom stopom od jedan posto.

Minimalni iznosi kredita bili su od 200.000 dinara za zadruge i milion dinara za privredna društva, a maksimalni su iznosili od 10 miliona dinara za preduzetnike, zadruge i mikro pravna lica pa do 120 miliona dinara za srednja pravna lica.

Posebni kreditni uslovi za kovid kredite za likvidnost preko Fonda za razvoj država je obezbedila za turizam, ugostiteljstvo i putnički saobraćaj – oblasti u kojima je poslovanje najteže pogođeno pandemijom.

Krediti su odobravani na do pet godina otplate sa grejs periodom do dve godine i sa jedan posto godišnje kamate.

Gornji limit iznosa bio je od 20 miliona za preduzetnike i mikro pravna lica, 80 miliona dinara za mala pravna lica, pa do 180 miliona dinara za pravna lica srednje veličine u ovim sektorima privrede.

Osim datumom podnošenja zahteva, što je 10. decembar, osnovnim dokumentima o ovoj kovid državnoj kreditnoj liniji utvrđeno je i da se zahtevi mogu podnositi do utroška sredstava.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...