ukupni prihodi beleže rast od 17,6 odsto

Pošta Crne Gore ostvarila pozitivan finansijski rezultat u 2023.

RegionVesti

6.4.2024 14:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 15

Pošta Crne Gore ostvarila pozitivan finansijski rezultat u 2023. Pošta Crne Gore ostvarila pozitivan finansijski rezultat u 2023.
Pošta Crne Gore ostvarila je u prošloj godini pozitivan finansijski rezultat u iznosu od 126.605 evra, pokazao je Finansijski iskaz koji je danas usvojio... Pošta Crne Gore ostvarila pozitivan finansijski rezultat u 2023.

Pošta Crne Gore ostvarila je u prošloj godini pozitivan finansijski rezultat u iznosu od 126.605 evra, pokazao je Finansijski iskaz koji je danas usvojio Odbor direktora te kompanije.

Kako je saopšteno iz Pošte, ukupni prihodi te kompanije za 2023. godinu beleže rast od 17,6 odsto u odnosu na 2022. i iznose 21.102.599 evra, prenosi Mina.

“Najveći uticaj na rast prihoda imali su prihodi od pismonosnih i paketskih usluga, što je posledica novih ugovora i klijenata, kao i porasta broja paketa čiji je sadržaj roba kupljena online”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, rast beleže i prihodi od usluga novčanog poslovanja na šta su u najvećem delu uticale socijalne isplate Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i povećanja cena provizije za uplatu na žiro račun iz oktobra prošle godine.

“Značajan rast prihoda, takođe, ostvarile su usluge Post Express i digitalni certifikat”, kazali su iz Pošte.

Oni su naveli da je povećanje cena na globalnom tržištu uslovilo i rast troškova u odnosu na prethodnu godinu.

“Rashodi ostvareni u prošloj godini iznose 17.912.124 evra i veći su u odnosu na isti period prethodne godine za 11,2 odsto, a u odnosu na plan za 8,7 odsto”, navodi se u saopštenju.

Dobar rezultat, kako su kazali, značajan je i zbog izmena kolektivnog ugovora u delu obračunske vrednosti koeficijenta, odnosno povećanja zarada za sve zaposlene u neto iznosu od 100 evra od oktobra prošle godine.

“Osim povećanja zarada, važno je napomenuti da je, tokom prethodnog perioda, investirano u tehnološku opremu, modernizaciju i proširenje kapaciteta, kako bi se postiglo optimalno korišćenje resursa i bolje tržišno pozicioniranje kompanije”, naglasili su iz Pošte.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...