INFLACIJA U NOVEMBRU NA NULI Na godišnjem nivou rast cena 1,7 odsto

AnalizaIzdvajamoSrbijaU fokusuVesti

11.12.2020 13:29 Autor: Marija Jovanović 1

INFLACIJA U NOVEMBRU NA NULI Na godišnjem nivou rast cena 1,7 odsto INFLACIJA U NOVEMBRU NA NULI Na godišnjem nivou rast cena 1,7 odsto
Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u novembru, u odnosu na oktobar 2020. godine, u proseku su ostale na istom nivou. Potrošačke cene u... INFLACIJA U NOVEMBRU NA NULI Na godišnjem nivou rast cena 1,7 odsto

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u novembru, u odnosu na oktobar 2020. godine, u proseku su ostale na istom nivou.

Potrošačke cene u novembru 2020. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,7 odsto, dok su u poređenju sa decembrom 2019. godine povećane u proseku za 1,2 odsto, navodi se u izveštaju Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u novembru 2020. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama odeća i obuća (0,8 odsto), stan, voda, električna energija, gas i druga goriva, komunikacije i zdravstvo (za po 0,2 odsto) i u grupama hrana i bezalkoholna pića i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (za po 0,1 odsto).

Pad cena zabeležen je u grupi transport (-0,6 odsto) . Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...