Penzionerima dodatnih 30 evra u proseku

Povećanje penzija u Crnoj Gori

RegionVesti

8.6.2023 09:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Povećanje penzija u Crnoj Gori Povećanje penzija u Crnoj Gori
Vlada Crne Gore će danas na sednici dati saglasnost Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) da vanredno uskladi penzije i poveća ih ukupno... Povećanje penzija u Crnoj Gori

Vlada Crne Gore će danas na sednici dati saglasnost Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) da vanredno uskladi penzije i poveća ih ukupno 8,35 odsto, prenosi Mina, pozivajući se na Dan.

Prosečna penzija iznosi preko 370 evra, što znači da će penzioneri u proseku dobiti dodatnih 30 evra od ovog meseca.

Prema zakonu, trebalo je da penzije budu uvećane 5,4 odsto, ali je PIO Fond tražio od Ministarstava rada i socijalnog staranja, kao i Ministarstva finansija i vlade da ih dodatno povećaju 2,95 odsto.

Ministarstvo finansija je dalo saglasnost za ovu odluku, dok iz Ministarstava rada i socijalnog staranja nema ni zvanične ni nezvanične informacije o usklađivanju penzija.  

Vršilac dužnosti izvršnog direktora PIO Fonda Ranko Aligrudić potvrdio je Danu, a prenosi Mina, da su na tri adrese poslali zahtev za vanredno usklađivanje, te da očekuje da će vlada na današnjoj sednici usvojiti predlog PIO Fonda i dati saglasnost za povećanje penzija od dodatnih 2,95 odsto.  

Aligrudić je još objasnio da povećanje penzija nema veze sa datumom izbora, jer će se odnosi na majske penzije, koje će se isplaćivati u drugoj polovini juna.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...