turska i bosna i hercegovina jačaju saradnju

Povećanje trgovinske razmene na milijardu evra

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

28.8.2021 10:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Povećanje trgovinske razmene na milijardu evra Povećanje trgovinske razmene na milijardu evra
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdogan) nakon sastanka s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom u... Povećanje trgovinske razmene na milijardu evra

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdogan) nakon sastanka s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom u petak uveče, govorio je o svojim osećanjima i poslovima u narednom periodu.

„Osećam se kao kod kuće. Ovo je naš treći sastanak ove godine. BiH ima posebno mesto u srcima naših ljudi. Zahvaljujem na porukama solidarnosti građana zbog poplava s kojima smo se suočili. Na sastanku smo pričali o poslovima koje možemo uraditi u narednom periodu. Govorili smo o odnosima u regionu i svetu – rekao je, prenosi Biznisinfo.ba.

Prema njegovim rečima, Sporazum o slobodnoj trgovini koji je stupio na snagu 2021. godine je razlog koji će povećati trgovinsku razmenu na milijardu evra.

„Radićemo na razvijanju poljoprivrede i turizma, a već imamo čvrste veze na kulturnim poljima. Razmenili smo i mišljenja o dešavanjima na Balkanu. Pričali smo o koracima za razvoj i blagostanje u našem regionu i za dobrobit u naših naroda. NATO integracije i suverenitet su ključni faktori mira u BiH. Govorili smo i o Avganistanu“, kazao je, između ostalog, Erdogan.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...