utvrđeno prisustvo etilen oksida, reagovalo hrvatsko ministarstvo poljoprivrede

Povlači se proizvod od soje zbog prisustva pesticida

AgrobiznisBiznisRegionVesti

19.8.2021 17:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Povlači se proizvod od soje zbog prisustva pesticida Povlači se proizvod od soje zbog prisustva pesticida
Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je u četvrtak da se sa tržišta povlači krema za kuvanje od soje 250 ml Promevel, belgijskog proizvodaca Alpro C.V.A,... Povlači se proizvod od soje zbog prisustva pesticida

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je u četvrtak da se sa tržišta povlači krema za kuvanje od soje 250 ml Promevel, belgijskog proizvodaca Alpro C.V.A, zbog utvrđenog prisustva pesticida etilen oksida u aditivu tog proizvoda.

Kako se navodi, povlači se krema koja ima rok trajanja do 22. novembra 2021. godine, 13. decembra 2021, 24. januara 2022, 14. februara 2022. godine, zbog etilen oksida u aditivu korišćenog u proizvodnji, piše Tanjug.

Iz Ministarstva navode da proizvod nije u skladu sa Uredbom Evropske unije o maksimalnim nivoima ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog porekla.

Prošle srede, Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da se iz prodaje povlače dva proizvoda kurkume zbog utvrđenog prisustva 2-hlor etanola.

Krajem jula potrošači su obavešteni da proizvođač mleka i mlečnih proizvoda Dukat iz Zagreba povlači iz prodaje dva Dukatos voćna jogurta, crna ribizla i narandža-cimet, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...