Počeli razgovori o projektima u oblasti obnovljivih izvora energije sa kineskom kompanijom

Power China bi da investira u solarne panele i vetroparkove u Srbiji

InvesticijeNovacSrbijaVesti

19.9.2022 14:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Power China bi da investira u solarne panele i vetroparkove u Srbiji Power China bi da investira u solarne panele i vetroparkove u Srbiji
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović, kako je saopštilo resorno ministarstvo, razgovarala je sa delegacijom kompanije Power China o mogućnostima za saradnju na... Power China bi da investira u solarne panele i vetroparkove u Srbiji

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović, kako je saopštilo resorno ministarstvo, razgovarala je sa delegacijom kompanije Power China o mogućnostima za saradnju na projektima u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE).

„Dobri odnosi Srbije i Kine i predsednika naše dve države osnov su uspešne saradnje na brojnim projektima sa kineskim kompanijama. Srbija je na početku procesa energetske tranzicije, doneli smo novi zakonodavni okvir u oblasti energetike i zainteresovani smo za saradnju sa najboljim svetskim kompanijma koje imaju znanje i iskustvo, posebno kad je reč o OIE“, izjavila je Mihajlović.

Dodala je da su Srbija i Kina imali dobru saradnju na izgradnji transportne infrastrukture i da veruje da postoji potencijal za saradnju i na projektima u oblasti energetike.

Direktor kompanije Power China Šeng Juming predstavio je najvažnije projekte i aktivnosti kompanije u oblasti čiste energije na globalnom nivou.

Istakao je da je ta kompanija zainteresovana za investicije u oblasti energetike u Srbiji, posebno solarnih elektrana i vetroelektrana, kao i da ima veliko iskustvo na projektima hidroelektrana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...