PRAZAN JUG HRVATSKOG PRIMORJA Turisti više zainteresovani za severni i srednji Jadran

BiznisRegionTurizamVesti

4.7.2020 10:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PRAZAN JUG HRVATSKOG PRIMORJA Turisti više zainteresovani za severni i srednji Jadran PRAZAN JUG HRVATSKOG PRIMORJA Turisti više zainteresovani za severni i srednji Jadran
Na Hrvatskom primorju najviše je gostiju na severnom Jadranu, a najmanje na krajnjem jugu zemlje, kaže direktor Hrvatskog udruženja turizma Veljko Ostojić. On je... PRAZAN JUG HRVATSKOG PRIMORJA Turisti više zainteresovani za severni i srednji Jadran

Na Hrvatskom primorju najviše je gostiju na severnom Jadranu, a najmanje na krajnjem jugu zemlje, kaže direktor Hrvatskog udruženja turizma Veljko Ostojić.

On je gostujući u Novom danu rekao je da s obzirom na očekivanja i strahove koji su prethodili turističkoj sezoni, niije nezadovoljan.

„Situacija je na različitim delovima Jadrana različita. Na severu smo na oko 40 posto, na srednjem Jadranu između 20 i 25, a na jugu na 10 ili manje posto u odnosu na isti dan prošle godine. Raduju rezervacije zakazane za juli i avgust. Ako se ništa radikalno ne dogodi, nadam se da će brojke rasti do kraja sezone“, rekao je Ostojić, prenosi seebiz.eu.

On je objasnio da je do danas bilo milion i 720.000 dolazaka, dodajući da nijedan turista nije bio zaražen u komercijalnim smeštajnim objektima. “ Imali smo nekoliko slučajeva da su stranci bili zaraženi, ali nijedan nije zaražen u Hrvatskoj, koliko znamo.“

Ostojić kaže da cene definiše svaki pružalac usluga za sebe i da su one rezultat ponude i potražnje.

„I na severu postoje slučajevi gde su se cene spustile. Cene prema jugu su ipak više spuštene, no ne mogu reći da je to linearno i generalno“.

Najviše na udaru je porodični smeštaj.

„Imamo više od 600.000 kreveta, više od 500.000 u vikendicama… Veliki broj kreveta sigurno će rezultirati smanjenom potražnjom“, rekao je i dodao da je i u kriznoj situaciji prioritet kvalitet, pa u kampovima više kategorije ima i više gostiju.

Upitan kako odluka Slovenije o otežanom prelasku granica utiče na Hrvatsku, rekao je: „Odluka Slovenije odražava se na booking“, dodavši da se zastoj dogodio i zbog situacije u Zadru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...