na dnevnom redu set ekonomskih zakona

Predlog zakona o budžetu 23. novembra u Skupštini Srbije

SrbijaVesti

16.11.2021 14:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Predlog zakona o budžetu 23. novembra u Skupštini Srbije Predlog zakona o budžetu 23. novembra u Skupštini Srbije
Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je u utorak Sedmu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine za utorak, 23. novembar 2021. godine, na čijem... Predlog zakona o budžetu 23. novembra u Skupštini Srbije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je u utorak Sedmu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine za utorak, 23. novembar 2021. godine, na čijem će dnevnom redu, između ostalog biti i predlog zakona o budžetu i niz drugih ekonomskih zakona.

Sednica je zakazana za 10 sati, a na dnevnom redu su i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2022. godinu, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2022. godinu.

Na dnevnom redu će se naći i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Nacionalne službe za zapošljavanje za 2022. godinu, koji je podnela vlada, predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o budžetskom sistemu, o dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana.

Poslanici će raspravljati i o predlozima zakona o izmenama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, o budžetskoj inspekciji, o izmenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji.

Takođe, raspravljaće i o izmenama i dopunama Carinskog zakona, o završnom računu budžeta Republike Srbije za 2020. godinu, o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Na dnevnom redu je i predlog zakona o regulisanju obaveza Republike Srbije prema Međunarodnom monetarnom fondu po osnovu korišćenja sredstava opšte alokacije specijalnih prava vučenja odobrenih Odlukom Odbora guvernera Međunarodnog monetarnog fonda od 2. avgusta 2021. godine, predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfW, Frankfurt na Majni i Republike Srbije koju predstavlja ministar finansija za Program „Integrisano upravljanje čvrstim otpadom, faza I“.

Osim ekonomskih zakona na dnevnom redu su i predlog odluke o razrešenju članova Nacionalnog saveta za kulturu, koji je podneo Odbor za kulturu i informisanje, kao i predlog članova Nacionalnog saveta za kulturu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...