Konačna odluka će pasti u nekoj od narednih nedelja

Predložen kandidat za poziciju direktora ToMontenegro

BiznisRegionVesti

20.5.2022 11:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Predložen kandidat za poziciju direktora ToMontenegro Predložen kandidat za poziciju direktora ToMontenegro
Odbor direktora ToMontenegra predložio je resornom ministarstvu da za novog direktora državne avio-kompanije izabere Krešimira Kučka. Taj predlog stigao je u ponedeljak na imejl... Predložen kandidat za poziciju direktora ToMontenegro

Odbor direktora ToMontenegra predložio je resornom ministarstvu da za novog direktora državne avio-kompanije izabere Krešimira Kučka.

Taj predlog stigao je u ponedeljak na imejl adresu kabineta novog ministra Ervina Ibrahimovića, a poslao ga je šef Sektora ljudskih resursa ToMontenegra Danilo Popović.

Upravni odbor avio-kompanije imao je rok do četvrtka da predloži kandidata za novog direktora, po konkursu od 18. marta, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Pobjedu.

Dostavljeni predlog razlikuje se od aprilskog, kada su od tadašnjeg ministra Mladena Bojanića i državnog sekretara za saobraćaj Zorana Radunovića tražili da obave finalne intervjue sa tri kandidata – Kučkom, Vukadinom Stojanovićem i Danilom Lakićem – i da nakon toga odluče koga će izabrati. Prema nezvaničnim informacijama koje je dobila Pobjeda, Bojanić i Radunović odbili su to odbili.

Stojanović i Lakić su u četvrtak imejlom obavešteni da nisu prošli na konkursu, iako im je prethodno rečeno da su ušli u drugi krug i da ih očekuje finalni intervju, koji nije obavljen.

Izvor iz vlade Pobjedi je rekao da će o izboru novog direktora odlučiti na nekoj od narednih sednica, dok je iz resornog ministarstva saopšteno da nisu pripremili materijale i da će naknadno o tome obavestiti javnost.

TOMONTENEGRO DOO

BULEVAR DŽORDŽA VAŠINGTONA BROJ 98, THE CAPITAL PLAZA, DIPLOMATSKA KULA, SPRAT 4, PODGORICA , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
9.863.589,00 (2021)
Broj zaposlenih:
82 (2021)

Kučko je bio jedan od deset kandidata koji su se prijavili za posao. On je vodio Croatia Airlines od 2012. do 2017. godine i uspeo da smanjiti milionski gubitak, optimizovati broj zaposlenih i otvoriti nove linije. Uprkos restruktuiranju koje je sproveo, Kučkov mandat u Croatia Airilnesu pratio je niz upitnih odluka zbog kojih hrvatski avio-prevoznik nije uspeo da poboljša svoju poziciju na tržištu.

Stojanović je bivši zamenik komercijalnog direktora Montenegro Airlinesa, a trenutno je direktor i odgovorni rukovodilac menadžer međunarodne organizacije za obuku pilota i obavljanje vazdušnog saobraćaja Airways Aviation. Lakić je službenik Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...