Odlazi sa direktorske pozicije posle samo godinu dana od osnivanja nacionalne avio-kompanije

Todorović podneo zahtev za sporazumni raskid ugovora u ToMontenegro

BiznisRegionVesti

22.2.2022 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Todorović podneo zahtev za sporazumni raskid ugovora u ToMontenegro Todorović podneo zahtev za sporazumni raskid ugovora u ToMontenegro
Izvršni direktor crnogorske nacionalne avio-kompanije ToMontenegro Predrag Todorović podneo je Odboru direktora i Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore zahtev za sporazumni raskid ugovora. Kao... Todorović podneo zahtev za sporazumni raskid ugovora u ToMontenegro

Izvršni direktor crnogorske nacionalne avio-kompanije ToMontenegro Predrag Todorović podneo je Odboru direktora i Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore zahtev za sporazumni raskid ugovora. Kao obrazloženje, Todorović navodi da je podneo zahtev isključivo iz ličnih razloga, uz predlog da na osnovu člana 19 ugovora o radu, otkazni rok bude 38 kalendarskih dana, tačnije do 31. marta, navodi se u saopštenju kompanije.

Todorović se, kako se dodaje, odrekao svih prava ugovora u preostalom trajanju od tri godine kao i prava na otpremninu, predlažući da se do isteka otkaznog roka 31. marta izmire obaveze po ugovoru o radu do tog datuma.

Todorović je na funkciji izvršnog direktora crnogorskog avio-prevoznika od februara prošle godine, kada je i osnovana kompanija ToMontenegro, navodi se u saopštenju koje je prenela agencija Mina.

Odlazeći direktor je u svom obrazloženju podsetio da je kompanija formirana u jeku pandemije, u izazovnom i neizvesnom poslovnom ambijentu, ali i da je i pored brojnih opstrukcija i poteškoća u poslovanju od samog starta, uspela da u rekordnom roku oformi tim profesionalaca, obavi sve tehničke pripreme flote i počne sa letovima svega nekoliko meseci nakon osnivanja.

Izmeđiu ostalog, u tom periodu kompanija je uspela da kupi dva vazduhoplova Embraer 195LR i vrati ih u tehnički ispravno stanje, dobije potpuno novu licencu za obavljanje komercijalnog vazdušnog prevoza putnika i roba (AOC na ime ToMontenegro), operativnu i licencu za linijsko održavanje vazduhoplova, osposobi tehničku bazu za održavanje vazduhoplova, uspostavi potpuno novi distributivni sistem i e-commerce za distribuciju, prodaju i menadžment karata, napravi novu komercijalnu strategiju i praćenje KPI po najvišim industrijskim standardima i dobije novi ICAO kod, navodi se u saopštenju.

Todorović je kazao i da je kompanija obezbedila „da 90 odsto zaposlenih čine bivši radnici prethodne državne avio-kompanije, čime je, kako je dodao, potvrđen društveno-odgovorni pristup, zapošljavanje bez nepotizma i isključivo na osnovu znanja i iskustva“.

U ranijem razgovoru za Biznis.rs Todorović je istakao da postojanje nacionalne avio-kompanije prevazilazi čisto finansijske aspekte, „zato što ima znatno veći uticaj na celokupnu ekonomiju Crne Gore, koja je prvenstveno avio destinacija. U cilju što bolje dostupnosti i bolje povezanosti Crne Gore sa ostatkom sveta, osnivanje nove avio-kompanije bila je strateški bitna odluka za državu“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...