Novi skandal trese švajcarsku

Predsednik Credit Suisse banke Horta-Osorio podneo ostavku

BankeNovacSvetVesti

17.1.2022 14:03 Autor: Vladimir Jokanović 6

Predsednik Credit Suisse banke Horta-Osorio podneo ostavku Predsednik Credit Suisse banke Horta-Osorio podneo ostavku
Predsednik Credit Suisse banke Antonio Horta-Osorio podneo je ostavku nakon što je utvrđeno da više puta prekršio pravila karantina zbog pandemije Covid-19. Horta-Osorio proveo... Predsednik Credit Suisse banke Horta-Osorio podneo ostavku

Predsednik Credit Suisse banke Antonio Horta-Osorio podneo je ostavku nakon što je utvrđeno da više puta prekršio pravila karantina zbog pandemije Covid-19. Horta-Osorio proveo je u banci devet meseci, a otišao je nakon interne istrage.

Ispostavilo se da je Horta-Osorio prošle godine prekršio pravila kada je prisustvovao teniskom finalu Vimbldona, u vreme kada je prema britanskim propisima trebalo da bude u karantinu, prenosi BBC. On je takođe prekršio pravila u Švajcarskoj u kojoj je boravio od 28. novembra do 1. decembra, iako je trebalo da po dolasku provede 10 dana u samoizolaciji.

„Žao mi je što je više mojih ličnih radnji dovelo do poteškoća za banku i ugrozilo moju sposobnost da predstavljam banku interno i eksterno. Zbog toga verujem da je moja ostavka u interesu banke i zaiteresovanih strana“, naveo je Horta-Osorio u obrazloženju svoje ostavke.

Pre nego što je preuzeo rukovođenje Credit Suisse nakon niza skandala koji su potresli banku, Horta-Osorio bio je šef u Lloyds Banking Group. On je došao u švajcarsku banku u aprilu prošle godine nakon što je ona bila pogođena velikim gubicima u vezi sa lošim ulaganjima posredstvom propalog finansijskog fonda Greensill i hedge fonda Archegos.

Banku je pre toga potresao skandal neovlašćenog prisluškivanja zaposlenih, zbog čega je bivši izvršni direktor podneo ostavku. Angažovanje Horta-Osorija trebalo je da doprinese stabilizaciji banke i vraćanja poverenja klijenata. Njega je nakon ostavke zamenio član borda direktora Aksel Leman (Axel Lehmann).

  • Zorica S.

    17.1.2022 #1 Author

    Bice bolje….

    Odgovori

  • ZORICA.S

    17.1.2022 #2 Author

    Bice jos ostavki….

    Odgovori

  • KACA

    17.1.2022 #3 Author

    Tako i treba, ako mi moramo da poštujemo mere, mora i gospodin!

    Odgovori

    • SANJA

      17.1.2022 #4 Author

      To sto ie „visa vlast“ne znaci da moze da se bahanalise

      Odgovori

  • Emilija

    17.1.2022 #5 Author

    Mere i treba da budu za sve ljude iste.

    Odgovori

  • BIJUTI27

    18.3.2023 #6 Author

    Trebao je čim je seo u fotelju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...