Srbija ima dovoljno privrednih kapaciteta i mogućnost

Predsednik kompanije KIA Europe sa ministarkom Matić o uslovima poslovanja u Srbiji

BiznisFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

20.9.2022 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Predsednik kompanije KIA Europe sa ministarkom Matić o uslovima poslovanja u Srbiji Predsednik kompanije KIA Europe sa ministarkom Matić o uslovima poslovanja u Srbiji
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić razgovarala je u utorak u Beogradu sa predsednikom južnokorejske kompanije „KIA Europe GmbH“ Von-Jeong Jeongom o... Predsednik kompanije KIA Europe sa ministarkom Matić o uslovima poslovanja u Srbiji

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić razgovarala je u utorak u Beogradu sa predsednikom južnokorejske kompanije „KIA Europe GmbH“ Von-Jeong Jeongom o uslovima poslovanja u Srbiji i promociji izložbe „Busan Expo 2030.“ u južnokorejskom gradu Busanu, saopštilo je ministarstvo.

Matić je na sastanku, kome je prisustvovao i Dževong Li, ambasador Republike Koreje u Beogradu, izjavila da Srbija ima dovoljno privrednih kapaciteta i mogućnosti, ukazujući na veliki broj zaključenih sporazuma o slobodnoj trgovini, prenosi Beta.

Na sastanku je, kako je navedeno, rečeno da Srbija ima veoma povoljnu poslovnu i investicionu klimu, a kao još jednu prednost ambasador Dževong Li je istakao regionalnu inicijativu „Otvoreni Balkan“.

Južmokorejska delegacija je tokom sastanka predložila podršku Srbije Koreji za organizovanje izložbe Busan Expo 2030. godine.

Busan ima cilj da bude domaćin Svetske izložbe 2030. godine sa temom „Transformisanje našeg sveta, navigacija ka boljoj budućnosti“, koja će obraditi tri globalna izazova: „Održivi život sa prirodom“, „Tehnologija za čovečanstvo“ i „Platforma za brigu i deljenje“.

Republika Koreja je treći ekonomski partner Srbije u azijsko-pacifičkom regionu. Dve zemlje su 2019. godine, nizom kulturnih aktivnosti u Beogradu i Seulu, obeležile 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

  • GOCA BG

    20.9.2022 #1 Author

    Sa Koreancima u buducnost…

    Odgovori

  • TATJANA

    21.9.2022 #2 Author

    Ima ali treba iskoristiti

    Odgovori

  • MAJA

    21.9.2022 #3 Author

    Nasi ce sve uraditi samo da privuku strane direktne investicije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...