glvani zadatak jačanje privrede dve zemlje

Predstavništvo PKS počelo sa radom u Izraelu

SrbijaVesti

28.8.2021 13:31 Autor: Gordana Bulatović 0

Predstavništvo PKS počelo sa radom u Izraelu Predstavništvo PKS počelo sa radom u Izraelu
Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) počelo je sa radom ovog meseca u Izraelu kao sedmo predstavništvo PKS u svetu što je još jedan u... Predstavništvo PKS počelo sa radom u Izraelu

Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) počelo je sa radom ovog meseca u Izraelu kao sedmo predstavništvo PKS u svetu što je još jedan u nizu koraka u osnaživanju prisustva srpske privrede na globalno važnim tržištima.

Kako se navodi u saopštenju PKS-a, glavni zadatak predstavništva će biti da ojača veze između privrede, trgovine i nauke Srbije i Izraela, tehnološki visoko razvijene zemlje, kao i da podstakne rad zajedničkih odbora u nastojanju sticanja uslova za sporazum o slobodnoj trgovini.

Interesovanje za saradnju dve privrede se ogleda u gotovo svim privrednim granama, sa naglaskom na IKT sektor, startap konsalting, zdravstvo, poljoprivredu i prehrambenu industriju. Namenska industrija, sajber, IKT usluge, tretman otpadnih voda i turizam, takođe su visoko kotirani za partnerstvo.

„Podsticanje izraelskih investicija, u sektoru nekretnina, obnovljive energije, rukovođenju vodnih resursa, životne sredine, infrastrukture, transporta, uz povećanje izvoza iz naše zemlje u Izrael nesumnjivo će biti glavni zadaci Predstavništva“, rekao je Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva i donedavno direktor nabavke izraelske Gaon Group. Predstavništvo se nalazi u kompleksu Margalit Startup City (JVP) u Jerusalimu.

Svečano otvaranje Predstavništva, koje je najavljeno pre godinu dana na potpisivanju Vašingtonskog sporazuma, planirano je za novembar u prisustvu predsednika PKS Marka Čadeža.

Ove godine dve zemlje obeležavaju i 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...