PRESTONICA SRPSKE KAJSIJE NE PAMTI OVAKVU GODINU Voćari nemaju šta da beru, martovski mraz opustošio ovogodišnji rod

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

21.7.2020 10:48 Autor: Marija Jovanović 1

PRESTONICA SRPSKE KAJSIJE NE PAMTI OVAKVU GODINU Voćari nemaju šta da beru, martovski mraz opustošio ovogodišnji rod PRESTONICA SRPSKE KAJSIJE NE PAMTI OVAKVU GODINU Voćari nemaju šta da beru, martovski mraz opustošio ovogodišnji rod
U prestonici srpske kajsije, selu Miokovci kod Čačka, ova godina biće upisana kao jedna od najlošijih  u istoriji voćarske proizvodnje. Martovski mraz opustošio je... PRESTONICA SRPSKE KAJSIJE NE PAMTI OVAKVU GODINU Voćari nemaju šta da beru, martovski mraz opustošio ovogodišnji rod

U prestonici srpske kajsije, selu Miokovci kod Čačka, ova godina biće upisana kao jedna od najlošijih  u istoriji voćarske proizvodnje.

Martovski mraz opustošio je rod, pa sada u julu voćari umesto po 200 kilograma, sa jednog stabla uspeli su da nakupe samo dva kilograma narandžastog zlata, prenosi RINA.

„Od roda je ostalo samo oko deset odsto. Uzgajam kajsiju na 3,5 hektara i ukupni prinosi u proseku su bili oko 60 tona, a ove godine ne znam da li ćemo ubrati ni tonu”, kazao je Aleksandar Stojanović iz Miokovaca.

Prema njegovim rečima, ovako lošu godinu ne pamte ni mnogo stariji meštani, a situacija je jako teška jer upravo od prodaje kajsija živi najviše domaćinstava u ovom selu.

Tagovi
EKO SRBIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...