Procenjena vrednost posla je 30 miliona dinara

Priboj planira izgradnju centralnog trga i podzemne garaže

SrbijaVesti

27.5.2024 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Priboj planira izgradnju centralnog trga i podzemne garaže Priboj planira izgradnju centralnog trga i podzemne garaže
Opština Priboj naručila je uslugu izrade idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova za potrebe izgradnje trga sa podzemnom garažom.... Priboj planira izgradnju centralnog trga i podzemne garaže

Opština Priboj naručila je uslugu izrade idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova za potrebe izgradnje trga sa podzemnom garažom.

Lokacija koja je predmet rekonstrukcije i na kojoj je planirana izgradnja podzemne javne garaže se nalazi u centralnoj zoni Priboja u Nemanjinoj ulici, objavila je eKapija.

Prostor je trenutno neuređen i koristi se kao pijaca i parking prostor. U neposrednoj blizini se nalazi reka Lim i uređen kej, pravoslavna crkva Vaskrsenja Hristovog, veliki broj komercijalnih, administrativnih i kulturnih sadržaja koji svojom strukturom ograđuju prostor.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, cilj rekonstrukcije trga i izgradnje javne podzemne garaže je formiranje višenamenskog trga i pešačke zone, rasterećenje prostora od motornih vozila, reorganizacija saobraćajnih tokova i uvođenje komunalnog reda u javnom prostoru.

Budući trg će Nemanjinu ulicu povezati sa rekreativnom zonom duž reke Lim, koji će, kako je navedeno, predstavljati centar društvenih i kulturnih zbivanja, socijalnih kontakata i koji će vizuelno i funkcionalno predstavljati celinu sa širim kontekstom.

Rekonstrukcija trga obuhvata parterno uređenje i izmeštanje postojećeg prostora za parkiranje, formiranje jasnih pešačkih pravaca i staza kao i prostora za okupljanje, stvaranje prostora za pijacu sa mobilnim tezgama kao i unapređenje postojećih zelenih površina.

Objekat podzemne garaže planiran je ispod platoa trga, a njen krov trebalo bi da bude ozelenjen.

Vrednost posla procenjena je na 30 miliona dinara, a tender je otvoren do 24. juna.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.