Ukupna površina ove zone iznosi 6.565 metara kvadratnih

Na obali Vlasinskog jezera gradiće se sportski centar „Vodeničište“

BiznisInfrastrukturaSrbija

10.5.2024 10:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Na obali Vlasinskog jezera gradiće se sportski centar „Vodeničište“ Na obali Vlasinskog jezera gradiće se sportski centar „Vodeničište“
Opština Surdulica podnela je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje sportskog centra „Vodeničište“.... Na obali Vlasinskog jezera gradiće se sportski centar „Vodeničište“

Opština Surdulica podnela je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje sportskog centra „Vodeničište“. Reč je o lokcijiji u blizini Vlasinkog jezera, na kojoj je planirana gradnja terena sa tribinama, teniskog i košarkaškog terena, staze za bicikle, adrenalinskog parka, prostora za stoni tenis na otvorenom…

Prema idejnom urbanističko-arhitektonskom rešenju predviđene su četiri funkcionalne zone, međusobno povezane stazama: sportsko-rekreativna zona, zabavno-rekreativna zona, parking prostor i zelenilo.
Sportsko-rekreativna zona smeštena je u južnom delu katastarske parcele. Ukupna površina ove zone iznosi 6.565 metara kvadratnih, što predstavlja 27,11 odsto ukupne zauzetosti parcele, piše eKapija.

U sportsko-rekreativnoj zoni predviđena je izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena sa tribinama, kao i teniski teren, košarkaški teren sa tribinama, staza za bicikle, rolere, skejt – „PUMP TRACK“, adrenalinski park, teretana na otvorenom, stoni tenis na otvorenom i parking za bicikle.

Zabavno-rekreativna zona smeštena je u središnjem delu lokacije i zauzima 3.403 metara kvadratnih, odnosno 14,05 odsto ukupne zauzetosti parcele. U njoj su predviđeni ugostiteljski objekat – kafe bar sa platom i bazenom, letnja scena i dečije igralište.

Na 2.260 metara kvadratnih (9,33 odsto ukupne površine) predviđen je parking prostor za automobile i bicikle, dok je uz priobalje, na 12.428 metara kvadratnih planirana zona uređenog zelenila, koja treba da zauzima više od polovine ukupnog kompleksa.

Predviđa se fazna gradnja, tako da se u svakoj fazi obezbedi nesmetano funkcionisanje u smislu saobraćajnog pristupa, parkiranja, uređenja slobodnih i zelenih površina i zadovoljenje infrastrukturnih potreba.


Urbanistički projekt i idejno rešenje izradio je Atelje za projektovanje i inženjering GEA iz Vranja. Glavni projekat izradio je Energoprojekt – urbanizam i arhitektura.

  • JEKSICA25

    10.5.2024 #1 Author

    Lepe vesti

    Odgovori

  • SHALIMAR

    12.5.2024 #2 Author

    Odlicno ulaganje,samo su naziv trebali da promene

    Odgovori

  • GAGA

    12.5.2024 #3 Author

    Svaka cast i treba

    Odgovori

  • Boba321

    12.5.2024 #4 Author

    Samo da ne naruse prirodu

    Odgovori

  • Manja

    16.5.2024 #5 Author

    Nesto lepo, ulazemo u sport, rekreaciju i zelene povrsine… samo da nisu stanovi i naselja…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...